Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din polițist a ajuns inculpat! Final de proces în cazul agentului acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

ro

31 Jul, 2023 18:00 13730 Marime text
 
 
  • Inculpatul este suspectat că, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane numitului (…) informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2.
  • Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
Final de cercetare judecătorească în dosarul în care un polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi este acuzat de săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (6 acte materiale), prev. de art. 304 alin. 1 Cpen. cu aplic. art. 35 alin. 1 Cpen.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Constanţa și trimis spre soluționare Tribunalul Constanţa.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța se va pronunța în dosar la începutul lunii septembrie 2023.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane numitului (…) informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2, pentru ca persoana în cauză să nu fie sancţionată pentru depăşirea limilelor de viteză ori pentru încălcarea altor norme care reglementează circulaţia rutieră.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
Sursă: rejust.ro și portal instanțe de judecată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii