Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Percheziții în Botoșani, la persoane suspectate de trafic de droguri de risc

ro

05 Oct, 2020 18:08 1260 Marime text
  • 11 percheziții domiciliare au avut loc pe raza municipiului Botoșani, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

La data de 05.10.2020 procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Botoșani, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2020, o persoană a procurat, deținut și vândut în repetate rânduri, în special către tineri, diverse cantități de cannabis. Distribuția drogurilor de risc s-a realizat atât din anumite locuințe de pe raza municipiului Botoșani, cât și stradal, personal de către suspect sau prin intermediul unor persoane din anturajul său, folosite ca și distribuitori pentru predarea drogurilor și respectiv preluarea sumelor de bani.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, 9 telefoane mobile, 8 cartele SIM, două sticluțe ce conțin ulei de cannabis (CBD), 820 de lei, 3 cântare electronice, 4 grindere, mai multe recipiente care prezentau urme de fragmente vegetale, un HDD și mai multe înscrisuri.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 33 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Botoşani și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

„Facem precizarea că, pe întreg procesul penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii