Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Patru inculpați, reținuți pentru trafic de droguri

ro

28 Oct, 2020 15:32 1382 Marime text
  • Patru persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
  • Acestea cultivau cannabis pentru comercializarea către consumatori de pe raza județelor Cluj, Alba și Bistrița-Năsăud.

La data de 27.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au cultivat și au deținut cantități mari de cannabis în vederea comercializării către consumatori de pe raza județelor Cluj, Alba și Bistrița-Năsăud.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost identificate și ridicate 6 culturi de cannabis (211 plante), cu masă verde de 142,1 kilograme, aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis, un cântar electronic, precum și instrumente destinate consumului de cannabis.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și al echipelor canine din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Cluj și Direcției Regionale Vamale Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, transmit procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii