Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:16 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Noul arhitect șef al Constanței va trebui ales printr-un concurs deschis și transparent

ro

20 Nov, 2020 00:00 2425 Marime text
 : 
 
  • Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului Constanța a demisionat din funcție la începutul lunii noiembrie a.c.
  • De atunci, Primăria Constanţa nu a mai emis niciun certificat de urbanism şi nicio autorizaţie de construcţie
  • Consilierii USR PLUS, Cristiana Popescu (urbanist) și Cătălin Iacob, ambii membri în Comisia de Urbanism, atrag atenția asupra necesității unui concurs absolut transparent pentru acest post
 

Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului Constanța a demisionat din funcție la începutul lunii noiembrie a.c. De atunci, Primăria Constanţa nu a mai emis niciun certificat de urbanism şi nicio autorizaţie de construcţie. O situaţie simulară s-a înregistrat și  în  2016, atunci când municipiul Constanţa nu a avut mai bine de două luni de zile arhitect şef.

Postul  de arhitect șef este  în continuare și trebuie organizat un concurs cât mai repede pentru acest post,
Consilierii USR PLUS, Cristiana Popescu (urbanist) și Cătălin Iacob, ambii membri în Comisia de Urbanism, atrag atenția asupra necesității unui concurs absolut transparent pentru acest post.

"În ultimii ani Constanța a fost bătăia de joc a unor așa-zisi arhitecți. Mai degrabă termenul potrivit ar fi acela de locotenent al primarului, nu arhitect.
Acest lucru trebuie să înceteze, avem nevoie de profesioniști pentru o dezvoltare urbanistică armonioasă.
De aceea avem nevoie de un concurs deschis și transparent pentru alegerea noului arhitect șef.
Constanța trebuie să se dezvolte după  planuri urbanistice coerente, bazate pe principiile dezvoltării durabile și gândite pentru a crește calitatea vieții locuitorilor", susțin aleșii locali USR PLUS.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii