Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 25 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaAltfel Procesul pentru suspendarea HCL privind plata parcărilor din Constanța merge mai departe. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel

ro

05 Sep, 2020 00:00 474 Marime text
  • Dosarul cu numărul 4674/118/2020 a fost înregistrat pe data de 3 septembrie pe rolul Curții de Apel Constanța.
  • Pe data de 26 august, Tribunalul Constanța a decis să respingă cererea de suspendare a HCL nr. 279/30.07.2020 ca neîntemeiată.
  • Asociația Constanța Altfel a declarat recurs împotriva acestei decizii.
Asociația Constanța Altfel a declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului de a nu suspenda HCL privind plata parcărilor publice din Constanța.
În acest context, dosarul cu numărul 4674/118/2020 a fost înregistrat în cursul acestei săptămâni pe rolul Curții de Apel Constanța, la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal a instanței.

La acest moment, încă nu a fost fixat primul termen de judecată în recurs.
Amintim că, pe data de 26 august, Tribunalul Constanța a decis să respingă cererea de suspendare a HCL nr. 279/30.07.2020 ca neîntemeiată.
Posibilitarea sancționării șoferilor care nu achită parcarea în anumite zone ale orașului, dar și ale stațiunii Mamaia a fost reintrodusă începând cu data de 11 august, în urma hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 279 din 30 iulie 2020.

La data de 11 august, Asociația Constanța Altfel a deschis acțiunea la Tribunalul Constanța, în contradictoriu cu Consiliul Local al Municipiului Constanța, solicitând suspendarea executării acestei hotărâri.

Tribunalul a respins însă cererea de suspendare, așa încât ultimul cuvânt îl va avea acum Curtea de Apel Constanța, instanță care judecă recursul declarat în cauză.
De asemenea, amintim că vechea hotărâre de consiliu local legată de plata parcării prin SMS a fost anulată definitiv în luna martie, de către Curtea de Apel. Decizia Curții de Apel Constanța venea să întărească prima decizie luată în acest caz, respectiv hotărârea Tribunalului din iunie 2019.


Citește și:

#ConstanțaAltfel:

De ce nu a fost suspendată HCL privind plata locurilor de parcare din Constanța. Explicațiile oficiale ale judecătorilor (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii