Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:31 29 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Dosarul primului român care a intrat în faliment, amânat

ro

17 Jul, 2018 00:00 515 Marime text
Judecătoria Constanţa a redeschis ieri dosarul primului român care a intrat în faliment! Cauza a fost amânată pentru soluţionarea apelului împotriva sentinţei de deschidere a procedurii, nefiind stabilit următorul termen de judecată.
 
Reamintim că cel în cauză a solicitat, pe data de 12 ianuarie, deschiderea procedurii judiciare de insolvenţă prin lichidare de active, în temeiul art. 6, alin. (2) din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.
 
Pe data de 8 mai, Judecătoria Constanţa a admis cererea formulată de petentul debitor. „În baza art. 48 din Legea nr. 151/2015, deschide procedura insolvenţei prin lichidare de active la cererea debitorului. Desemnează, prin tragere la sorţi, în calitate de lichidator, pe Duca Elena - poziţia nr. 20 din lista de lichidatori. Stabileşte onorariul lichidatorului la suma de 500 de lei lunar (TVA inclus). Stabileşte termen pentru depunerea tabelului preliminar de creanţe la data de 16.07.2018. Dispune publicarea prezentei hotărâri de îndată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă“, conform portalului instanţelor de judecată.
 
În motivarea cererii, petentul a arătat că „în anul 2007, sesizând nevoia de locuinţe de pe piaţa locală, a decis demararea pe cont propriu a unei afaceri constând în achiziţia de terenuri / asocierea cu proprietari de terenuri, pentru edificarea de blocuri şi vânzarea acestora sub formă de apartamente în scopul obţinerii de profit. Întrucât a hotărât să vândă apartamentele fără finisaje, astfel încât fiecare cumpărător să-şi amenajeze apartamentul după gustul şi posibilităţile sale, preţul acestora era unul mic comparativ cu cel al pieţei, iar cumpărătorii in majoritatea lor achiziţionau la rândul lor apartamentele în scopul obţinerii de profit. Având in vedere «boom-ul» imobiliar al perioadei respective, apartamentele erau contractate încă din stadiul de proiect, fiind achitate parţial / în totalitate de către cumpărători“, potrivit rolii.ro.
 
„Astfel, în perioada 2007 - 2008 a început edificarea unui număr de şase blocuri, totalizând peste 170 de unităţi locative (apartamente). Dintre acestea, a finalizat / pus în posesie trei blocuri de locuinţe, respectiv Vila «A___», Vila «Napoli» şi Vila «Maranello» - respectiv 70 de apartamente. Restul de trei blocuri, respectiv Vila «...», Vila «...» şi Vila «V_____» aflându-se în prezent în diferite stadii de execuţie, lucrările fiind sistate de peste doi ani, atât din lipsă de lichidităţi pentru finalizarea lucrărilor, cât şi datorită intrării in procedură de insolvenţă a antreprenorului general“, conform sursei mai sus citate.
 
Amintim că cel în cauză este judecat în prezent într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanţa. În primă instanţă, Tribunalul Constanţa a decis ca bărbatul să fie condamnat la 20 de ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni. În noiembrie 2016, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au dispus rejudecarea dosarului, în prezent cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii