Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru singurul român care intrase în faliment! Ce a decis Tribunalul Constanţa

ro

15 Dec, 2018 00:00 1794 Marime text
Tribunalul Constanţa s-a pronunţat în apelul dosarului în care primul român a intrat în faliment! Recent, în alt dosar, cel în cauză a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani şi două luni de închisoare, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, constituirea unui grup infracţional organizat.
 

Povestea din sala de judecată

 
Pe data de 12 ianuarie, bărbatul a solicitat Judecătoriei Constanţa deschiderea procedurii judiciare de insolvenţă prin lichidare de active, în temeiul art. 6, alin. (2) din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice. Pe data de 8 mai, Judecătoria Constanţa a admis cererea formulată de petentul debitor. „În baza art. 48 din Legea nr. 151/2015, deschide procedura insolvenţei prin lichidare de active la cererea debitorului. Desemnează, prin tragere la sorţi, în calitate de lichidator, pe Duca Elena - poziţia nr. 20 din lista de lichidatori. Stabileşte onorariul lichidatorului la suma de 500 de lei lunar (TVA inclus). Stabileşte termen pentru depunerea tabelului preliminar de creanţe la data de 16.07.2018. Dispune publicarea prezentei hotărâri de îndată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă“, conform portalului instanţelor de judecată.
 

Nemulţumiri

 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Tribunalul Constanţa, instanţă care a decis, printre altele, şi respingerea ca neîntemeiată a cererii formulate de debitorul privind aplicarea procedurii insolvenţei privind lichidarea de active reglementată de Legea 151/2015. Hotărârea Tribunalului Constanţa a fost una definitivă.
 
Ieri, Judecătoria Constanţa a luat act de decizia Tribunalului Constanţa şi a dispus închiderea prezentului dosar şi dezînvestirea instanţei.
 

Versiunea singurului român care a intrat în faliment

 
În motivarea cererii, petentul a arătat că, „în anul 2007, sesizând nevoia de locuinţe de pe piaţa locală, a decis demararea pe cont propriu a unei afaceri constând în achiziţia de terenuri / asocierea cu proprietari de terenuri, pentru edificarea de blocuri şi vânzarea acestora sub formă de apartamente în scopul obţinerii de profit. Întrucât a hotărât să vândă apartamentele fără finisaje, astfel încât fiecare cumpărător să-şi amenajeze apartamentul după gustul şi posibilităţile sale, preţul acestora era unul mic comparativ cu cel al pieţei, iar cumpărătorii în majoritatea lor achiziţionau la rândul lor apartamentele în scopul obţinerii de profit. Având în vedere «boom-ul» imobiliar al perioadei respective, apartamentele erau contractate încă din stadiul de proiect, fiind achitate parţial / în totalitate de către cumpărători“, potrivit rolii.ro.
 
„Astfel, în perioada 2007 - 2008 a început edificarea unui număr de şase blocuri, totalizând peste 170 de unităţi locative (apartamente). Dintre acestea, a finalizat / pus în posesie trei blocuri de locuinţe, respectiv Vila «A___», Vila «Napoli» şi Vila «Maranello» - respectiv 70 de apartamente. Restul de trei blocuri, respectiv Vila «...», Vila «...» şi Vila «V_____» aflându-se în prezent în diferite stadii de execuţie, lucrările fiind sistate de peste doi ani, atât din lipsă de lichidităţi pentru finalizarea lucrărilor, cât şi datorită intrării în procedură de insolvenţă a antreprenorului general“, conform sursei mai sus citate.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii