Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră națională Un bărbat din Constanța a intrat în faliment! Ce au decis ieri magistrații

ro

21 Nov, 2018 00:00 1815 Marime text
Tribunalul Constanța a finalizat cercetarea specifică în apelul dosarului în care primul român a intrat în faliment! Pronunțarea va avea loc pe data de 4 decembrie. Recent, în alt dosar, cel în cauză a fost condamnat la șapte ani și șase de luni de închisoare, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și la cinci ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat.
 
Reamintim că bărbatul a solicitat Judecătoriei Constanța, pe data de 12 ianuarie, deschiderea procedurii judiciare de insolvență prin lichidare de active, în temeiul art. 6, alin. (2) din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice.
 
Pe data de 8 mai, Judecătoria Constanța a admis cererea formulată de petentul debitor. „În baza art. 48 din Legea nr. 151/2015, deschide procedura insolvenței prin lichidare de active la cererea debitorului. Desemnează, prin tragere la sorți, în calitate de lichidator, pe Duca Elena - poziția nr. 20 din lista de lichidatori. Stabilește onorariul lichidatorului la suma de 500 de lei lunar (TVA inclus). Stabilește termen pentru depunerea tabelului preliminar de creanțe la data de 16.07.2018. Dispune publicarea prezentei hotărâri de îndată în Buletinul Procedurilor de Insolvență“, conform portalului instanțelor de judecată.
 
În motivarea cererii, petentul a arătat că, „în anul 2007, sesizând nevoia de locuințe de pe piața locală, a decis demararea pe cont propriu a unei afaceri constând în achiziția de terenuri / asocierea cu proprietari de terenuri, pentru edificarea de blocuri și vânzarea acestora sub formă de apartamente în scopul obținerii de profit. Întrucât a hotărât să vândă apartamentele fără finisaje, astfel încât fiecare cumpărător să-și amenajeze apartamentul după gustul și posibilitățile sale, prețul acestora era unul mic comparativ cu cel al pieței, iar cumpărătorii in majoritatea lor achiziționau la rândul lor apartamentele în scopul obținerii de profit. Având in vedere «boom-ul» imobiliar al perioadei respective, apartamentele erau contractate încă din stadiul de proiect, fiind achitate parțial / în totalitate de către cumpărători“, potrivit rolii.ro.
 
„Astfel, în perioada 2007 - 2008 a început edificarea unui număr de șase blocuri, totalizând peste 170 de unități locative (apartamente). Dintre acestea, a finalizat / pus în posesie trei blocuri de locuințe, respectiv Vila «A___», Vila «Napoli» și Vila «Maranello» - respectiv 70 de apartamente. Restul de trei blocuri, respectiv Vila «...», Vila «...» și Vila «V_____» aflându-se în prezent în diferite stadii de execuție, lucrările fiind sistate de peste doi ani, atât din lipsă de lichidități pentru finalizarea lucrărilor, cât și datorită intrării in procedură de insolvență a antreprenorului general“, conform sursei mai sus citate.
 
Citește și:
 
Primul român care a intrat în faliment a fost condamnat ieri la Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii