Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:44 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Avocat judecat din pușcărie pentru exercitarea fără drept a profesiei. A fost achitat

ro

19 Apr, 2021 00:00 969 Marime text
  • Prin Hotarârea  671/2020 din 22 septembrie 2020, Curtea de Apel Iași a decis condamnarea definitivă a lui Nicuşor Teodorescu la un an şi patru luni de închisoare cu executare, pentru ultraj judiciar.
  •  Cel în cauză ar fi amenințat un procuror și un judecător, inculpatul făcând în mod repetat referire, conform magistraților, la decapitarea persoanelor vătămate.
Judecătoria Constanța a decis vineri, 16 aprilie 2021, achitarea lui Nicuşor Teodorescu, acesta fiind acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii și folosirea fără drept a denumirilor „Barou”, „Uniunea Națională a Barourilor din Romania”, „ U.N.B.R”, ori „Uniunea Avocaților din Romania” sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei în alte condiții decât cele prevăzute de lege în formă continuă.
 
Decizia a fost luată în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza a II – a C.proc.penală - fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
 
În continuare, Judecătoria Constanța a respins cererea formulată de Baroul Iași privind obligarea inculpatului la plata sumei de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale, ca fiind neîntemeiată.
 
Magistrații au constatat că inculpatul este arestat în altă cauză.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Prin Hotarârea  671/2020 din 22 septembrie 2020, Curtea de Apel Iași a decis condamnarea definitivă a lui Nicuşor Teodorescu la un an şi patru luni de închisoare cu executare, pentru ultraj judiciar.
 
 Cel în cauză ar fi amenințat un procuror și un judecător, inculpatul făcând în mod repetat referire, conform magistraților, la decapitarea persoanelor vătămate.
 
În apărarea sa, bărbatul a susținut că amenințările nu erau reale și că nu intenționa să le pună în practică și că nu ar putea face rău nici unei muște.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Foto cu rol ilustrativ.
 
Citește și
 
Un bărbat acuzat că a purtat fără drept roba de avocat, achitat definitiv la Constanţa (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii