Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a fost achitat Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit (document)

ro

27 Apr, 2018 00:00 2851 Marime text
„Nu există probe că persoana a săvârşit infracţiunea!“ Aceasta este, pe scurt, concluzia la care au ajuns judecătorii din Curtea de Apel Constanţa în dosarul lui Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti.
 
Decizia a fost luată de Cristina Eleni Marcu, judecător al Curţii de Apel Constanţa, şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Tudorel Dobre a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru trafic de influenţă.
 
Cel în cauză este acuzat că „în cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro“. „În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe poliţişti să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane“, conform DNA.
 
Într-un alt dosar, Tudorel Dobre figurează ca martor în cauza în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. În prezenta cauză, Radu Ştefan Mazăre se afla sub control judiciar şi a plecat în Madagascar, unde va solicita azil politic.
 
În secţiunea „Documente“ poate fi citită integral minuta Curţii de Apel Constanţa.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii