Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat acuzat că a purtat fără drept roba de avocat, achitat definitiv la Constanţa (document)

ro

07 Feb, 2020 00:00 5379 Marime text

Trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, prin rechizitoriul nr. 3669/P/2015, Constantin Andreescu, din Bucureşti, acuzat de folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat, exercitarea fără drept a unei profesii şi folosirea fără drept a denumirilor „Barou”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România”, „UNBR” ori „Uniunea Avocaţilor din România”, a fost achitat.
 
Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Magistraţii au ajuns la concluzia că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege (art.16 lit.b teza a II-a Cod procedură penală).
 
Pe scurt, în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa se arată că în luna februarie 2013 şi martie 2014, bărbatul ar fi emis împuternicirile avocaţiale (...), ambele purtând în antet denumirile „Uniunea Naţională a Barourilor din România”, cât şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, şi ar fi exercitat efectiv activităţi de reprezentare a unei persoane într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa poate fi citită integral accesând secţiunea Documente.
 
Citeşte şi
 
O avocată din Constanţa a fost condamnată pentru că ar fi sustras un dosar de la Judecătoria Constanţa

Judecătorii constănţeni sesizează Curtea Constituţională legat de pensiile de serviciu. Cine ceruse adeverinţă pentru pensia de magistrat

Adrian Avram, avocat în Baroul Constanţa, condamnat în primă instanţă. Apelul dosarului, la finele lunii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii