Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent imobiliar din Constanța, condamnat pentru că și-ar fi înșelat clienta. Date din anchetă

ro

01 Jan, 2021 00:00 2303 Marime text
  • În cadrul discuțiilor, inculpatul a asigurat partea vătămată că o poate ajuta să achiziționeze un imobil la un preț mai redus decât prețul pieței, prin prisma relației apropiate pe care o are cu un executor judecătoresc de pe raza municipiului Constanța.

Un agent imobiliar din Constanța, deferit justiției pentru trafic de influență și înșelăciune în formă continuată, a fost condamnat de Tribunalul Constanța la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 11 martie 2021.
 
Potrivit anchetatorilor, agentul imobiliar și partea vătămată s-au cunoscut prin intermediul unei rețel de socializare.
 
Din discuțiile purtate cu acesta rezultând că este broker imobiliar și pentru că aceasta intenționa să achiziționeze un imobil, a luat legătura inițial telefonic cu acesta, iar în perioada următoare s-au întâlnit de mai multe ori.
 
În cadrul discuțiilor, inculpatul a asigurat-o că o poate ajuta să achiziționeze un imobil la un preț mai redus decât prețul pieței, prin prisma relației apropiate pe care o are cu un executor judecătoresc de pe raza municipiului Constanța, despre care i-a comunicat inițial că este o persoană de sex femeiesc, colaborând în trecut cu aceasta în repetate rânduri.
 

Apartament în Tomis Nord

 
De asemenea, se mai reține în actul de sesizare al instanței că, pentru demersul ilicit pe care urma să îl întreprindă executorul, inculpatul a avansat diverse sume de bani, solicitându-i efectiv suma de 3000 de euro despre care i-a transmis că urma să îi dea la rândul său funcționarului, în scopul menționat.
 
La câteva zile de la discuțiile inițiale, inculpatul i-a transmis părții vătămate că are cunoștință despre un apartament scos la vânzare în zona Tomis Nord, aflat la licitație la executorul judecătoresc, pe care îl poate achiziționa ,,la pachet,, cu un al doilea imobil amplasat în zona Tomis III, scos la licitație prin intermediul aceluiași funcționar și că, la aceste licitații erau înscrise mai multe persoane, însă în urma relației apropiate pe care o avea cu executorul, funcționarul urma să facă demersuri în așa fel încât persoana vătămată să rămână singura înscrisă la licitație.
 
În acest mod ar fi trebuit să achiziționeze imobilele la un preț mult mai scăzut, context în care, partea vătămată fiind convinsă de afirmațiile inculpatului și de oportunitatea de a achiziționa două imobile la un preț foarte scăzut, a fost de acord cu propunerea inculpatului.
 

„Unicitatea și siguranța“ participării ca singur ofertant la licitațiile

 
Astfel că în perioada următoare i-a remis acestuia importante sume de bani, care au reprezentat pe de o parte, astfel cum i-a transmis inculpatul, bani care urmau să ajungă la executorul judecătoresc pentru ca acesta să asigure ,,unicitatea și siguranța,, participării ca singur ofertant la licitațiile menționate, iar pe de altă parte, prețul efectiv al imobilelor și diverse cheltuieli ocazionate de achiziționarea și eliberarea acestora.
 
Prin decizia de condamnare, Judecătoria Constanța a admite în parte acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă şi l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 30.000 Euro echivalent în lei la data plăţii despăgubiri civile către această parte civilă reprezentând sumele de bani remise inculpatului ca şi prejudiciu corespunzător infracţiunii de înşelăciune şi la plata sumei de 3000 Euro echivalent în lei la data plăţii despăgubiri civile către această parte civilă reprezentând daune morale.
 
În prezent, dosarul se află la Curtea de Apel Constanța. Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 11 martie 2021.
 
Citește și
 
SRL specializat în creșterea ovinelor și caprinelor

Oficial de la DNA!
De ce au fost trimiși în judecată Radu Mazăre și Decebal Făgădău

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii