Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Accident cu fugă de la locul faptei! Pieton lovit pe trecere. Șoferul vinovat, emotiv de fel, nemulțumit de condamnare

ro

04 Nov, 2021 00:00 2104 Marime text
 
  • Șoferul a precizat că este emotiv și că s-a speriat destul de tare, motiv pentru care a plecat de la locul accidentului și a mers acasă.
 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat, de 62 de ani, la pedeapsa de un  an şi șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
 
Hotărârea judecătoriei nu este pe placul șoferului găsit vinovat de comiterea infracțiunii, motiv pentru care acesta a formulat apel, la Curtea de Apel Constanța.
 
Prin actul de sesizare, în sarcina inculpatului s-a reținut că, la data de 16 decembrie 2019, ora 07.00, a condus autoturismul marca Ford, model Mondeo, în zona intersecției CET. Ajuns la marcajul pietonal aflat aproape de peco OMV, șoferul a surprins și accidentat un bărbat, care s-a angajat în traversarea părții carosabile pietonal la culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni, iar după producerea accidentului a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție.
 
În urma impactului, victima a căzut pe carosabil fiind lovit la genunchiul drept.
 
Câteva persoane aflate în zonă au strigat către șofer să oprească dar mașina și-a continuat drumul.
 
Martorii au urmărit mașina respectivă și înainte de marcajul pietonal din zona CET, au făcut semnale cu farurile iar mașina urmărită a oprit.
 
Martorii au descris autoturismul ca fiind marca Ford Mondeo, iar la volan se afla un bărbat, singur în mașină, în jurul vârstei de 60 ani, corpolent.
 
I-au spus acestuia că a lovit un om, iar el le-a spus că știe și că se întoarce la locul accidentului.
 
Apoi, martorii au plecat către locul de muncă și în fața lor a plecat, cu viteză, și mașina respectivă.

Martorii au crezut că la primul sens giratoriu, dar acesta a plecat într-o altă direcție.

Șoferul a precizat că este emotiv și că s-a speriat destul de tare, motiv pentru care a plecat de la locul accidentului și a mers acasă.
 
A recunoscut tot
 
În ședință de judecată, instanța a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii, întrucât acesta a recunoscut în totalitate săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina sa în actul de sesizare, solicitând să nu se mai administreze alte probe în fața instanței, ci judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală și a înscrisurilor noi prezentate de părți.
 
Acum, dosarul se află la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise, respectiv portalul instanțelor de judecată și rolii.ro.

 
Citește și

Tragedie la Tulcea!
Judecătorul Cristian Epure și-a motivat decizia în cazul procurorului condamnat la Constanța pentru ucidere de culpă (motivare)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii