Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare în prima zi de primăvară la Tribunalul Constanța!

ro

01 Mar, 2023 18:13 3443 Marime text



Tribunalul Constanța a decis în această seară condamnarea mai multor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive.
 
În cauză, cinci persoane au fost trimise în judecată de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT.
 
Doi dintre inculpați au luat câte trei ani și două luni de închisoare, al treilea a primit 2,8 ani, al patrulea inculpat a fost condamnat la 5,6 ani de închisoare (contopire), iar ultimul inculpat a luat pedeapsa amenzii în cuantum de 4500 lei, reprezentând 150 zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 30 lei. 
 
Decizia de azi nu este una definitivă.
 

Amintim că în cauză procurori DIICOT Constanța au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și 1 în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive.
 
Din cercetări a reieșit că, din august 2020 și până în prezent, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, 3 cântare electronice de precizie, 1 grinder, 14 telefoane mobile, 5 laptopuri, 1 pistol tip airsoft, 4.400 de lei, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.
 


În urma audierilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 5 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La percheziții au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Constanța. Despăgubiri record într-un caz de viol și agresiune sexuală

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii