Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMCM SA, amendată de Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale Gina Ghiață – „Societatea a fost sanționată în urma unui control!“

ro

21 Mar, 2024 17:00 959 Marime text
  • COMCM SA a dat în judecată Arhivele Naționale - Serviciul Județean Constanța, contestând un proces-verbal de contravenţie.
  • Pe data de 19.03.2024, Tribunalul Constanța a respins acțiunea COMCM SA, menținând hotărârea Judecătoriei Constanța.
 
Pe masa magistraților din Constanța, anul trecut, a ajuns dosarul dintre COMCM SA și Arhivele Naționale - Serviciul Județean Constanța, cu obiectul „anulare proces-verbal de contravenţie ANR 0001651“.
 
Pe rolul Judecătoriei Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal pe data de 02.10.2023, a fost întregistrat dosarul cu indicativul 4353/212/2023. Părțile dosarului cu obiectul „anulare proces verbal de contravenţie ANR 0001651“ sunt COMCM SA, petent, și Arhivele Naționale - Serviciul Județean Constanța, intimat.
 
Prin Hotărârea nr. 7136/2023, din 20.07.2023, Judecătoria Constanța a respins acțiunea COMCM SA.  
 
La data de 24.08.2023, decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată de COMCM SA la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Constanța.
 
 Prin Hotarârea nr. 335/2024, din 19.03.2024, Tribunalul Constanța a respins acțiunea COMCM SA, menținând hotărârea Judecătoriei Constanța.

În fapt, COMCM SA a fost sancționată cu amendă în cuantum de 2.000 lei, pentru nerespectarea obligației de a elibera copii, certificate, adeverințe și extrase după documentele deținute, potrivit art. 29 din Legea nr. 16/1996, această abatere constituind contravenție, potrivit art. 36 lit. H din Legea nr. 16/1996.
 
„În urma unei petiții am efectuat un control la COMCM SA. În uma acestul control firma a fost amendată cu 2.000 de lei, conform legislației în vigoare“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Gina Ghiață, șefa Serviciului Județean al Arhivelor Constanța.
 
 

Despre SC COMCM SA

 
 
Potrivit Termene.ro, COMCM SA a fost înființată în anul 1991, are sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 144 din municipiul Constanța, iar obiectul de activitate principal constă în „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate “.
 
Asociați sunt SIF Transilvania, cu 56.7247 % din capitalul social,  Frățila Constantin, cu 32.7508% din capitalul social, Listă acționari persoane fizice 10.08 % din capitalul și COMCM SA, 0.4424 % din capitalul social. Administratori sunt Gabriela Alexe, Bogdan - Nicolae Roșu și George - Cosmin Stancu.
 
În 2022, COMCM SA a avut o cifră de afaceri de 1.128.353 lei, o pierdere de 4.094.228 lei și niciun salariat. Platforma termene.ro, informează că COMCM SA are patru contracte câștigate - achiziții directe din 2007 până în prezent, cu Ministerul Apărării - U.M. 02036, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
Potrivit termene.ro, Frățilă Constantin mai este asociat/acționar/administrator în următoarele firme: S.C.U.T. SA, Antigua Serv SRL, Com Auto Invest SRL, Auto Micos SRL,  Kronstadt Papier Technik SA, Global Building Investment SRL,  Mobilelux BY Vladimir SA, Alcorex Building SRL,  Leasing Auto Romania SRL, Transilvania Investments Alliance SA.
 
La rândul său, Alexe Gabriela este administrator în: Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA, Kronstadt Papier Technik SA, Mamaia North Investments SA, Administration Stock Financial SRL și Hoteluri Restaurante Sud SA.
 
Numele lui Roșu Bogdan-Nicolae apare în Roșu B. N. Persoană Fizică Autorizată, Horeca Saas Solutions SRL și Kizomba Partners SRL.
 
La rândul său, Stancu George-Cosmin este asociat și administrator în: Consulting Imobiliar Advertising SRL, A. Group Company-Ovidiu Logistic SRL, Kronstadt Papier Technik SA  și Hoteluri Restaurante Sud SA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:
 
Imobiliare Constanța: COMCM SA se poate apuca de desființat construcțiile de pe bulevardul Aurel Vlaicu
 
Justiție Constanța: Dispută juridică între SC Rico SRL și autoritățile financiare. Anularea unui act administrativ, în centrul atenției
 
Justiție Constanța: Eden Travel Partner SRL firmă din Constanța, solicită anularea unui proces verbal de contravenţie ANPC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii