Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este magistratul care judecă dosarul accidentului mortal de la 2 Mai

ro

22 Feb, 2024 11:32 2815 Marime text
Joi, 22 februarie la Judecătoria Mangalia, este programat primul termen de judecată în dosarul tragediei rutiere de la 2 Mai, eveniment soldat cu decesul a două persoane,  și  rănirea altor trei. 

În cauză Matei Vlad Pascu, din București, este acuzat de producerea tragediei. 

Dosarul cauzei, potrivit datelor noastre, se află în atenția completului de judecată prezidat de magistratul Popoviciu Ioana-Ancuța.

Ioana – Ancuța Popoviciu este magistrat al Judecătoriei Mangalia din 15 martie 2022, atunci când Consiliul Superior al Magistraturii a decis transferul magistratului de la Judecătoria Ineu la Judecătoria Mangalia.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, a fost sancționată disciplinară la data de 31 mai 2023, de către Secția pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Secția a decis sancționarea disciplinară a magistratului constănțean cu avertisment, după ce a admis în parte acțiunea disciplinară demarată față de magistrat de către Inspecția Judiciară.

Avertismentul a fost aplicat pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din același act normativ.

Prevederea legală face referire la face referire la „exercitarea funcției cu gravă neglijență“, iar articolul 272 vorbește despre faptul că „există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual“.

Totodată, Secția a respins acțiunea pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit. g) teza I și art.271 lit.l) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, ca neîntemeiată.

Articolul 271 litera g) teza I face referire la „constituie abateri disciplinare nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor“, iar litera l) se referă la „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

UPDATE Matei Vlad Pascu, judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Doi tineri au murit! Incredibil ce i-a întrebat magistratul de la Judecătoria Mangalia pe părinții victimelor(GALERIE FOTO+VIDEO)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii