Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Matei Vlad Pascu, judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Doi tineri au murit! Incredibil ce i-a întrebat magistratul de la Judecătoria Mangalia pe părinții victimelor(GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

22 Feb, 2024 08:53 2176 Marime text
Matei Vlad Pascu, din București, acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, din 19 august 2023, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, ajunge astăzi, 22 februarie 2024, în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia unde are loc primul termen din dosar.

La Judecătoria Mangalia au ajuns și părinții tinerilor decedați în accidentul rutier. Tatăl lui Sebastian Olariu are la el o fotografie cu băiatul ucis în accident. 


La Judecătoria Mangalia a ajuns și avocatul Adrian Cuculis. 

UPDATE: ora 09.15

Ședința de judecată este programată să înceapa în jurul orei 12.00. 

Până atunci astăzi Tribunalul Constanța va judeca cererea de punere în libertate. Mai exact, Judecătoria Mangalia a constatat marți, 20 februarie 2024, legalitatea şi temeinicia arestării preventive a lui Pascu Matei Vlad, deferit justiției pentru accidentul de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei.

Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată de Pascu Matei Vlad la Tribunalul Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.

UPDATE: ora 12.00

Avocatul Adrian Cuculis a declarat astăzi că unul dintre avocații lui Vlad Matei Pascu a trimis o cerere către Judecătoria Mangalia în care menționează că s-a retras din dosar și nu mai are contract de asistență juridică încheiat cu Vlad Matei Pascu, iar celălalt avocat a trimis o cerere prin care menționează că protestează alături de avocații din Baroul București. 

„La nivelul unor Barouri s-a luat decizia ca avocații să nu intre în instanță. Avocatul lui Pascu a ales să protesteze și să nu participoe la acest proces. Este primul termen de judecată pe fond și e un drept a fiecărui inculpat de a-și asigura apărarea. Noi intenționam să solicităm schimbarea încadrarea juridică a faptei în “ - a precizat Adrian Cuculis.  

Cel mai probabil sedinta de judecata nu va mai avea loc, urmând a se stabili un nou termen pentru ca Pascu să își asigure apărarea.  

UPDATE: ora 12.20

Începe ședința de judecată. Vlad Matei Pascu este părat de avocatul Sorina Stoica. 

Vlad Matei Pascu participă la proces prin Videoconferință. 

UPDATE. ora 12.45

Judecătoria Mangalia a amânat procesul pentru data de 14 martie 2024. Termenul a fost fixat în vederea emiterii unei adrese către Baroul Constanța pentru desemnarea unui acovat din oficiu, având în vedere faptul că la termenul de astăzi Pascu nu a avut avocat. 

Judecătoarea de caz a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată, Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților. 

Mai menționîm că, Vlad Matei Pascu a solicitat un nou termen pentru ca avocatul său să poată fi prezent la instanță. 


Reamintim că, Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

 „În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.
 În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.
Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul procurorilor..




  PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Oficial. Doi copii decedați, lângă Mangalia!Matei Vlad Pascu, din București, a fost trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii