Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cezar-Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA! Anunțul tribunalului (RECHIZITORIU)

ro

15 Jan, 2023 13:39 1164 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cezar-Costin Stancu, la data presupusei fapte vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
  
Primul termen a fost stabilit pentru data de 18 ianuarie 2023.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 
La data 01 septembrie 2022, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.
 
Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remițându-i polițistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto. 
 
Situația de fapt:
 
La data de 01.09.2022, în jurul orelor 21.02, în timp ce doi agenți de poliție se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea unui autoturism marca Mercedes de culoare neagră, în vederea verificării documentelor conducătorului auto și ale autoturismului.
 
„După ce agentul de poliție (.....) s-a prezentat, conducătorul auto i-a comunicat verbal că nu are la el documentele de identitate, respectiv cartea de identitate și permisul de conducere, cerându-i să nu îl sancționeze și afirmând „te cinstesc și eu, că n-am niciun act la mine..., să nu-mi dai amendă d-aia de 10 milioane pentru asta”. În continuare, agentul constatator i-a cerut conducătorului auto să coboare din autoturism în vederea legitimării acestuia, moment în care cel din urmă a introdus în asigurarea RCA suma de 200 de lei pe care a ținut-o în mână până la ajungerea în fața autospecialei de poliție în vederea legitimării și verificării identității. Aici, conducătorul auto i-a înmânat agentului constatator (.....) asigurarea RCA în care se afla suma de 200 lei. Agentul constatator (.....) i-a adus la cunoștință conducătorului auto prevederile legale încălcate din O.U.G. nr. 195/2002 și sancțiunea contravențională ce se aplică, respectiv amendă în cuantum de 870 lei“, conform rechizitoriului.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii