Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dare de mită Cezar Costin Stancu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA

ro

29 Nov, 2022 11:10 1240 Marime text



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului
 
Stancu Cezar-Costin, la data faptei vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 

La data 01 septembrie 2022, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.

Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remițându-i polițistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii