Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:59 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele trei femei care au bătut un copil la Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian din Constanța au fost condamnate

ro

06 Jun, 2018 12:43 2995 Marime text
Cele trei femei care ar fi bătut un copil la Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian din Constanța au fost condamnate. Judecătoria Constanţa a decis azi ca cele trei să primească pedepse cu suspendare (câte un an şi două luni de închisoare).

Cele trei femei au mai fost obligate să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf.Apostol Andrei" Constanta sau Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul Pentru Persoane Vârstnice pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. Mai mult, Judecătoria Constanţa a disous ca inculpatele să achite fiecare câte 1.200 lei către partea civilă (…) cu titlu de daune morale. În final, instanţa a constatat că inculpatele au fost retinuţe şi arestate la domiciliu începand cu data de 1 februarie până la data de 1 martie.
 
În continuare, până la o decizie definitivă, inculpatele vor rămâne sub control judiciar.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este unde definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Incidentul a avut loc pe data de 30 ianuarie, în incinta școlii.

Potrivit directorului unității de învățământ, prof. Doina David, în jurul orelor 13.00, mamele a doi elevi ai clasei a V-a, au solicitat accesul în școală pentru a depune plângeri la adresa comportamentului violent al unui coleg de clasă asupra copiilor lor.
 
Profitând de faptul că elevii erau în timpul recreației, mamele ar fi mers pe holul instituției întâlnind elevul în cauză. După o discuție purtată cu acesta, s-ar fi iscat o altercație între cei trei. Profesorul de serviciu a intervenit, despărțindu-i. În scurt timp, la fața locului au ajuns directorul adjunct, gardianul și alte cadre didactice care au scos din incinta școlii mamele agresive.

Ti-a placut articolul?

Comentarii