Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul militarilor din Brăila morţi la Constanţa, amânat pentru luna viitoare (galerie foto)

ro

18 Jan, 2020 00:00 3098 Marime text

Judecătorii Curţii Militare de Apel Bucureşti au amânat pentru luna viitoare cazul militarilor din Brăila morţi la Constanţa! Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 13 februarie. Oricare va fi decizia Curţii Militare de Apel Bucureşti, aceasta va fi definitivă.
 
Inculpatul din acest dosar este Marius Cătălin Chirilaş, plutonier major din cadrul UM 01297 Brăila. Militarul este acuzat că la data de 18 septembrie 2015 a condus un autoturism pe DN2A, dinspre Constanţa către Hârşova. În momentul în care a ajuns în zona km. 144+200, şoferul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autocar, condus din sens opus de un bărbat de 38 de ani, din Constanţa.  
 
Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului auto din autoturism şi decesul unui bărbat de 25 de ani, din Petroşani, jud. Hunedoara, şi al altuia, de 34 de ani, din Brăila, pasageri în autoturism (militari din cadrul Batalionului 528 Cercetare „Vlad Ţepeş“ Brăila) şi decesul unei femei de 39 de ani, din Constanţa, ghid şi pasageră în autocar.   
 
Tribunalul Militar Bucureşti a decis, în primă instanţă, condamnarea plutonierului major din cadrul UM 01297 Brăila la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. Instanţa a dispus acordarea a 950.000 de lei, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale.
 
De asemenea, instanţa a mai acordat cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale 1.200.000 euro, în echivalentul în lei, potrivit cursului BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective.  
 
Citeşte şi:
 
Doliu în aviaţia militară! A murit maistrul militar Ene Marian Valentin, de la Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea

Un militar din Iaşi, condamnat cu executare, prins la Mangalia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii