Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul militarilor din Brăila morţi la Constanţa merge la Curtea Militară de Apel Bucureşti

ro

01 Nov, 2019 00:00 2639 Marime text
Dosarul celor doi militari din Brăila morţi la Constanţa, în urma unui grav accident rutier, va merge la Curtea Militară de Apel Bucureşti. Și asta pentru că decizia Tribunalului Militar Bucureşti prin intermediul căreia șoferul vinovat de producerea tragediei (un plutonier major din cadrul U.M.01297 Brăila) a fost condamnat la închisoare cu executare a fost contestată. De menţionat că în acest accident a decedat și o femei, de 39 de ani, din Constanţa. 
 
Oricare va fi decizia Curţii Militare de Apel Bucureşti, aceasta va fi definitivă.   
 
Cel acuzat de producerea tragediei, un plutonier major din cadrul U.M.01297 Brăila, a fost condamnat în primă instanţă la patru ani și patru luni de închisoare cu executare. 
 
În urma cercetărilor specifice, lucrătorii Poliţia Rutiere au stabilit că la data de 18 septembrie 2015, în jurul orelor 15:26, un bărbat de  37 de ani, din Brăila a condus un autoturism pe DN2A, dinspre Constanţa către Hârşova. În momentul în care a ajuns în zona km. 144+200, șoferul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autocar, condus din sens opus de un bărbat de 38 ani, din Constanţa.
 
Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului auto din autoturism şi decesul unui bărbat de 25 de ani, din Petroşani, jud. Hunedoara, şi al altuia, de 34 de ani, din Brăila, pasageri în autoturism (militari din cadrul Batalionului 528 Cercetare „Vlad Ţepeş“ Brăila) şi decesul unei femei de 39 de ani, din Constanţa, ghid şi pasageră în autocar. 
 
În privinţa despăgubirilor, instanţa a dispus acordarea a 950.000 de lei sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. De asemenea, instanţa a mai acordat cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale 1.200.000 euro, în echivalentul în lei, potrivit cursului BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Citește și:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii