Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant la Năvodari! Urmează sentința definitivă!

ro

26 Nov, 2022 16:24 15892 Marime text

 
  • În data de 30.05.2021, în jurul orei 10:00, în timp ce se afla în dormitorul casei situate în oraşul Năvodari, a atins persoana vătămată minoră, în vârstă de 9 ani, cu palmele pe coapse, fund şi zona înghinală, apoi a întins-o pe pat, pe spate, şi s-a întins peste ea, cu partea frontală a corpului, mişcându-şi zona bazinului şi simulând un raport sexual.
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus, prin rechizitoriul nr. 4237/P/2021 din 22.07.2021, trimiterea în judecată a unui bărbat, de 68 ani, din Năvodari, acuzat de agresiune sexuală.
 

În urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:

În data de 30.05.2021, în jurul orei 10:00, în timp ce se afla în dormitorul casei situate în oraşul Năvodari, a atins persoana vătămată minoră, în vârstă de 9 ani, cu palmele pe coapse, fund şi zona înghinală, apoi a întins-o pe pat, pe spate, şi s-a întins peste ea, cu partea frontală a corpului, mişcându-şi zona bazinului şi simulând un raport sexual.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a decis condamnarea inculpatului la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.
 

Oficial!

Condamnă pe inculpat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., art. 67 alin. 2 cod penal şi art. 219 alin. 2 cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 65 alin. 1, alin. 3 cod penal, rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie, conform art. 60 cod penal. În baza art. 399 alin. 1 cod penal, menţine măsura preventivă a arestului preventiv dispusă faţă de inculpat. Ia că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.
 
Nemulțumit de hotărârea judecătoriei, bărbatul a contestat decizia primei instanța la Curtea de Apel Constanța.
 
Pronunțarea în faza apelului a fost stabilită pentru zilele viitoare.
 
Oricare va fi deccizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Breaking News
Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, achitat definitiv!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii