Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se va decide înființarea unui nou spital Covid în Constanța

ro

22 Dec, 2020 00:00 2136 Marime text
  • Dosarul în care este disputat centrul medical din cartierul constănțean Medeea are numărul 6978/212/2020 și a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța la data de 26 martie 2020.
  • Judecătorii anunțaseră inițial că hotărârea va fi luată la data de 18 decembrie 2020, însă instanța a ajuns la concluzia că are nevoie de mai mult timp pentru deliberări, așa încât decizia a fost amânată pentru data de 4 ianuarie 2021.
  • Indiferent care va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Magistrații Judecătoriei Constanța au amânat pentru anul viitor pronunțarea unei hotărâri în procesul în centrul căruia se află spațiul medical din cartierul constănțean Medeea, unde se intenționează înființarea unui nou spital Covid.
 
Judecătorii anunțaseră inițial că hotărârea va fi luată la data de 18 decembrie 2020, însă instanța a ajuns la concluzia că are nevoie de mai mult timp pentru deliberări, așa încât decizia a fost amânată pentru data de 4 ianuarie 2021.
 

Cui revine spațiul

 
Amintim, este vorba despre procesul intentat de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța Centrului Medical Dorobanți SRL și Centrului de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL.
 
Dosarul are numărul 6978/212/2020 și a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța la data de 26 martie 2020.
 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, se intenționează transformarea imobilului respectiv într-un spital destinat exclusiv tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.
 
Părți în proces sunt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de reclamant, Centrul Medical Dorobanți SRL și Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL, în calitate de pârâți, iar Unitatea administrativ teritorială Constanța prin Primar este intervenient.
 
Amintim că, în aprilie 2020, Spitalul de Boli Infecțioase a obținut o hotărâre judecătorească în procedura de urgență, prin care i se punea la dispoziție spațiul respectiv, situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din Constanța, în cartierul Medeea.
 
Acum, magistrații Secției civile a Judecătoriei trebuie să decidă, pe fond, cui revine centrul medical.
 
Hotărârea urma să fie pronunțată la data de 18 decembrie 2020, însă a fost amânată pentru luna ianuarie 2021.
 

„Imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații“

 
În ce privește procedura de urgență judecată în luna aprilie, amintim că, „în motivarea cererii, reclamantul (nr., Spitalul de Boli Infecțioase) a arătat că, prin adresa nr. (...)/19.03.2020, Primăria Municipiului Constanța a solicitat, atât reclamantei, cât și pârâtei, predarea imobilului situat în Constanța, strada Ion Ionescu De La Brad nr. 4, județul Constanța, motivat de faptul că este imperios necesară și urgentă disponibilizarea de noi spații în vederea asigurării și amenajării acestora, pentru a servi ca spații de tratare a bolnavilor infectați cu virusul SARS-C OV-2“, se arată pe www.rolii.ro.
 
Spațiul face obiectul contractului de asociere în participațiune nr. 228/19.01.2011, încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și SC Centrul Medical Dorobanți SRL, prin care părțile s-au asociat în vederea desfășurării de activități medicale.
 
Totuși, în contextul epidemiei de Coronavirus din România, SCBI Constanța are nevoie și de acel spațiu, spun reprezentanții instituției medicale, pentru a primi pacienții.
 
Acum, părțile se judecă pe fondul cauzei, pentru a se stabili cui revine spațiul din strada Ion Ionescu de la Brad.
 
Indiferent care va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Așa cum am precizat, hotărârea Judecătoriei va fi luată la data de 4 ianuarie 2021.
 
Citește și:

Incidența răspândirii COVID-19 în municipiul Constanța scade semnificativ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii