Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cale extraordinară de atac Cristian Borcea, inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, nemulțumit de pedeapsă (document)

ro

20 Nov, 2019 00:00 1818 Marime text

Condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Cristian Borcea, fostul finanţator al clubului Dinamo, este nemulţumit de pedeapsă!


În acest sens, Cristian Borcea, proaspăt eliberat condiţionat, a formulat o contestaţie în anulare, acţiunea reprezentând în fapt o cale extraordinară de atac prin intermediul căreia se urmăreşte, în cazul nostru, anularea deciziei pronunţate, rejudecarea ori completarea judecăţii în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.


Primul termen a fost stabilit pentru data de 5 decembrie.


De menţionat că şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, s-a declarat nemulţumit de pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv nouă ani de închisoare. Drept urmare, Radu Mazăre a formulat o contestaţie în anulare. Alături de Radu Mazăre, acestui demers i s-au alăturat şi alte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, respectiv: Paraschiva Barbu, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani, Marius Puşcaşi, condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani şi Dima Alin Horaţiu, condamnat la şase ani de închisoare.

Pe data de 8 noiembrie, Înalta Curte a respins, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de Mazăre, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen . În continuare, magistraţii au admis, în principiu, contestaţiile în anulare formulate de Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş împotriva aceleaşi decizii penale. Înalta Curte a fixat termen de judecată a cererilor la data de 6 decembrie.


Citeşte şi:

Cristian Borcea, condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, află azi dacă părăseşte închisoarea

Nemulţumiri: Radu Mazăre, prima reacţie oficială după cei nouă ani de închisoare primiţi în Dosarul Retrocedărilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii