Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demers fără prcedent pentru justiția din Constanța! Procurorii DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori din CSM după propunerea de delegare în funcția de procuror șef a lui Mihai Alexandru Stanciu

ro

06 Feb, 2024 09:29 1109 Marime text


Marți, 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Mihai - Alexandru Stanciu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În prezent șefia DNA Constanța este deținută că procurorul Andrei Bodean!
 
În referire la propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din DNA a lui Mihai - Alexandru Stanciu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, mai mulți procurorii din DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se decide dacă a fost respectată procedura în acest caz.
 
Și asta în condițiile în care procurorii DNA Constanța nu ar fi fost întrebați / consultați cu privire la postul de conducere, înainte de a fi delegat un procuror din afara structurii.

Procurorii DNA Constanța au invocat articolul 179 din Legea 303/2022 privind delegarea, detaşarea şi transferul judecătorilor şi procurorilor, care prevede:
 

(1) Pot fi delegaţi în funcţii de conducere judecătorii sau procurorii care funcţionează la instanţa sau parchetul unde este vacantă funcţia de conducere. În cazul în care la o instanţă sau la un parchet unde este vacantă funcţia de conducere, niciun judecător sau procuror nu îşi exprimă acordul în vederea delegării sau, din motive obiective, nu poate fi delegat niciun judecător sau procuror de la aceeaşi instanţă sau acelaşi parchet, poate fi delegat în respectiva funcţie de conducere oricare dintre judecătorii sau, după caz, procurorii care funcţionează la altă instanţă sau alt parchet din circumscripţia aceleiaşi curţi de apel, respectiv parchet de pe lângă curtea de apel, cu respectarea art. 175 alin. (1).

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ședință cu „greutate“, azi, la CSM!
Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii