Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 200 de angajați ai unei instituții din Constanța ar fi fost șantajați. Dosarul, amânat pentru luna viitoare

ro

28 Feb, 2018 10:07 1996 Marime text
Ieri, la Tribunalul Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul în care Daniel Linteş, fost director general al companiei SOCEP, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Instanța a stabilit termen pentru deliberare şi pronunţare asupra probelor solicitate de inculpat, prin apărător, la data de 14 martie. Pe fondul cauzei a fost stabilit noul termen la data de 27 martie.
 
Conform rechizitoriului, „în intervalul iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care SC (...) SA a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns 196 de angajaţi să renunţe la drepturile câştigate prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens“.
 
„Pentru atingerea acestui scop, inculpatul Linteş Daniel s-a folosit de prerogativele funcţiei sale privitoare la disponibilizarea salariaţilor şi i-a ameninţat pe aceştia că vor fi concediaţi şi, în anumite cazuri, evacuaţi din căminul de nefamilişti, dacă nu semnează declaraţiile de renunţare la drepturi“, conform rechizitoriului.
 
Anchetatorii mai arată, printre altele, că, „în cursul anului 2010, Sindicatul Personalului Operativ (...) a solicitat Tribunalului Constanţa, în numele membrilor de sindicat, obligarea SC (...) SA la plata unor sporuri salariale (condiţii speciale de muncă, condiţii nocive şi condiţii periculoase). Acţiunea a fost admisă, instanţa obligând angajatorul SC (...) SA să le plătească celor 345 de salariaţi reclamanţi diverse sporuri, cuantificate sub forma unor procente din salariul de bază brut. Sentinţa era definitivă şi executorie“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii