Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantaj la SOCEP? Dosarul fostului director Daniel Linteș, amânat pentru la anul

ro

04 Nov, 2023 16:45 1396 Marime text
  • Prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin Hotarârea nr. 545/2022, din 28 decembrie 2022, care a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale!
  • Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Curtea de Apel Constanța a fixat un nou termen în apelul dosarului în care Daniel Linteş, fostul director al operatorului portuar SOCEP, a fost trimis în judecată pentru şantaj, în formă continuată (176 acte materiale).


Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 18 ianuarie 2024.


Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.


Amintim că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin Hotărârea nr. 545/2022, din 28 decembrie 2022, care a încetat procesul penal pornit împotriva lui Daniel Linteş, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale!


Instanța a admis, în parte, acţiunea civilă și a dispus obligarea fostului șef al SOCEP, către părţile civile Dănilă Ion, Manolescu Ionuţ Cătălin, Mircică Cosma, Duma Gheorghe, Ţurcanu Mihai, Botezatu Nicu, Andrei Ştefan şi Marina Mihai la plata a câte 8.000 lei şi către partea civilă Cadâr Metin la plata sumei de 2.000 lei (cuantum indicat de către partea civilă), cu titlu de daune morale.

Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

https://portal.just.ro/36/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000153812&id_inst=36


Daniel Linteş a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța în noiembrie 2016!

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7875În perioada iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunțării unei hotărâri judecătorești prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariați a unor sporuri salariale, directorul general Linteș Daniel, în mod repetat, a constrâns mai mulți angajați să renunțe la drepturile câștigate, în valoare totală estimată de cel puțin 1.411.200 lei, prin semnarea unor declarații autentice în acest sens.
În acest sens, dar și în scopul păstrării în patrimoniul societății a sumei respective, inculpatul Linteș Daniel s-a folosit de prerogativele funcției sale privitoare la disponibilizarea salariaților și i-a amenințat pe aceștia că le va fi desfăcut contractul de muncă dacă nu semnează declarațiile respective.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Fost auditor la Curtea de Conturi, trimis în judecată de DNA Constanța! Decizia privind începerea procesului, contestată (DOCUMENT)

Procurorii DNA, nemulțumiți de o decizie a Tribunalului Constanța! Presupusul prejudiciu este imens (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii