Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:44 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aici sunt banii dvs.! Universitatea „Ovidius“ a plătit 80.000 de euro penalităţi pentru un contract cu Direcţia de Pază a CJC

ro

08 Feb, 2017 00:00 3803 Marime text
Universitatea „Ovidius“ Constanţa a fost bună de plată în urma unui proces pierdut în faţa Direcţiei de Pază din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Universitatea a fost nevoită să scoată din vistierie nici mai mult, nici mai puţin de 373.351,42 de lei, aproximativ 80.000 de euro, reprezentând penalităţi la contractul pe care unitatea de învăţământ superior l-a derulat cu Direcţia Judeţeană de Pază. Plăţile au fost efectuate în primăvara-vara anului trecut; totuşi, suma este enormă pentru o instituţie cu un buget mic.

Universitatea a încercat să blocheze plata acestor penalităţi, însă magistraţii Secţiei a II-a Civile a Tribunalului Constanţa au respins, pe 13.05. 2016, recursul formulat de unitatea de învăţământ superior, potrivit portal.just.ro.
 
Potrivit conducerii Direcţiei de Pază, valoarea lunară a contractului era de 100.000 de lei - 1.200.000 de lei pe an. „Obiectul contractului era paza tuturor obiectivelor universităţii şi s-a derulat în perioada 2013 - 2014. Penalităţile de 80.000 de euro erau valabile doar pentru perioada ianuarie 2013 - octombrie 2014, iar pentru recuperarea penalităţilor, în sumă de 30.000 de lei, pentru perioada octombrie - decembrie 2014, avem pe rol un alt dosar. Totodată, am dat în judecată Universitatea şi pentru recuperarea cheltuielilor de judecată şi a onorariului avocaţilor, în valoare de 900 de lei“, a declarat Lucian Titi Giurcă, şeful Direcţiei de Pază a judeţului Constanţa.

Cine răspunde pentru aceşti bani pierduţi?

În timp ce o parte dintre cadrele universitare sunt din ce în ce mai nemulţumite de situaţia din cadrul instituţiei de învăţământ superior, deoarece nu se găsesc fonduri pentru plata cu ora (care, în funcţie de facultate, variază, potrivit surselor noastre, între 14 şi 30 de lei), iar altele nu mai pot accesa gradaţiile de merit, în valoare de 25% din salariu, Universitatea „Ovidius“ aruncă 80.000 de euro pe fereastră dintr-o eroare umană, cel mai probabil a celui/celei care a omis să înregistreze în sistemul electronic facturile emise de către Direcţia de Pază. Cu toate acestea, nu a fost tras nimeni la răspundere pentru penalităţile plătite.
 
Precizăm că am încercat, pe parcursul zilei de ieri, să luăm legătura cu directorul Departamentului Juridic al UOC, Loredana Dan, însă aceasta nu a putut fi contactată. Aşteptăm însă un răspuns oficial al conducerii Universităţii „Ovidius“ cu privire la acest subiect, pentru a putea fi publicat.
 
Menţionăm că, în prezent, paza obiectivelor UOC sunt asigurate de Asocierea SC Dialfa Security SRL - SC Alfaro Security SRL şi SC OK Guard SRL, prin atribuirea contractului de pază şi ordine publică, pe o durată de 15 luni, cu o valoarea estimată de 2.604.705 lei, sumă fără TVA.

Citeşte şi:  

Firma de pază OK Guard, la judecată cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa! 

Universitatea „Ovidius“ din Constanța caută firmă de pază (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii