Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Live VIDEO Cum sunt pregătite autoritățile constănțene pentru sărbătorile pascale din acest an?

ro

10 Apr, 2023 14:02 2039 Marime text

UPDATE 8

Colea Antip, director adjunct de la Garda de Coastă, a luat cuvântul. 

Colea Antip, director adjunct de la Garda de Coastă

În medie, vor fi 200 de polițiști de frontieră care vor acționa. 

Anii trecuți erau în medie 44.000 de persoane care au tranzitat granițele la PTF din județul Constanța.


UPDATE 7

Colonel Daniel Constantinescu, prim adjunct al ISU Dobrogea ia cuvântul. 
Colonel Daniel Constantinescu, prim adjunct al ISU Dobrogea

“Conform planului de măsuri IGSU și ISU Dobrogea, începând cu data de 3.04 s-au demarat controalele de rutină. Între 3-10 aprilie la unitățile din zone turistice, 7-15 aprilie la toate lăcașurile de cult și la construcțiile de cazare în lăcașurile de cult. Se vor transmite măsurile minime de prevenire a incendiilor.

Pe timpul oficierii slujbei de Înviere, ISU are antrenate la 15 lăcașuri de cult, 13 echipe de intervenție.


UPDATE 6

Constantin Dima, de la Gruparea Mobila Tomis ia cuvântul. 

Constantin Dima, de la Gruparea Mobila Tomis

“Așa cum foarte bine cunoașteți cu toții, rolul GMJ Tomis este asigurarea liniștii publice când a fost încălcată.


Referitor la această activitate specifică vreau să adaug în plus că am majorat, la solicitarea IJJ și IPJ, la 36 de jandarmi numărul de persoane care vor participa în echipe mixte, alte 12 persoane vor acționa aparte.

În aceasta perioadă avem solicitări de sprijin de efective - 25 se vor deplasa la Tulcea, câte 20 de jandarmi se vor duce în sprijin la Călărași și Brăila, iar 10 vor merge în Ialomița. 


UPDATE 5

Ia cuvântul Daniel Mihai Ferencz de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța.

Daniel Mihai Ferencz de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța

“70 de jandarmi zilnic vor acționă pe toate palierele. Jandarmii vor acționa în zona lăcașelor de cult, dar și în stațiuni de pe litoral, în mod special Vama Veche.

Vom acorda sprijinul necesar DSVSA, conform protocolului încheiat, vom adopta măsuri specifice în proximitatea locurilor de interes public.UPDATE 4

Ia cuvântul chestorul Adrian Glugă, din fruntea IPJ Constanța.

chestorul Adrian Glugă, din fruntea IPJ Constanța

“Sunt șapte măsuri importante pe care le adoptăm pentru siguranță cetățeanului. În perioada sărbătorilor, IPJ va acționa cu medie de peste 300 de lucrători de poliție. În ordine publică, vom acționa în sistem integrat cu cele două unități de jandarmi, cu garda de coastă și poliția locală.

Ne vom preocupa de o prezența sporită în zona lacașelor de cult.

Pe linie de siguranță rutieră ne vom strădui să avem dispozitive în funcție de cerințe și vom fi prezenți pe principalele artere care străbat județul Constanța: DN 39, DN 2A. 

Polițiștii se vor concentra și pe campania națională Sărbători în siguranță, cu accent pe trei paliere, acțiuni ce se vor desfășura  în perioada aceasta.

UPDATE 3

Cristina Mihaela Schipor, de la DSP Constanța ia cuvântul.

Cristina Mihaela Schipor, de la DSP Constanța

“În cadrul acțiunilor se va verifica respectarea legislației în vigoare, se vor aplica după caz sancțiuni. Se verifica existența apei curente și apei calde, ventilație și nu numai.


UPDATE 2

Ia cuvântul Ecaterina Scânteie, de la CJPC Constanța. 

Ecaterina Scânteie, de la CJPC Constanța

“Se desfășoară tematica de control. Pentru produsele din carne preambalată se urmaresc aspectele precum starea ambalajelor, data limită de consum, încadrarea prosuselor în parametri.

Pentru ouăle de consum, trebuie să aibă la lotul unde se comercializează afișate categoria de calitate, greutate, o indicație a metodei de creștere, explicația producătorului și data limită.

S-a terminat pe 7 aprilie tematica cu peștele, nu am o centralizare a controlului, iar pentru perioada sărbătorilor vom asigura telefonic și cu o echipă pe teren.UPDATE 1

A luat cuvântul George Gabriel Nica, directorul DSVSA. 

George Gabriel Nica, directorul DSVSA

“DSVSA Constanța a notificat în scris Prefectura privind măsurile dispuse de către instituție. Au fost transmise în mass-media printr-un comunciat de presa în data de trei aprilie. Va fi asigurată permanența inclusiv in zilele de sâmbătă și duminică. Continuă controalele conform graficului stabilit. 

Există o singură unitate de sacrificare animală în Seimenii Mici (miel).

Producătorii și comercianții de ouă, fermele trebuie să fie autorizate DSVSA. Peștele și produsele de pescuit se realizează doar în spații special amenajate.

Se interzice comercializarea produselor în spații neautorizate, improvizate.Astăzi, de la ora 14:00, în sala „Remus Opreanu“, în cadrul Colegiului Prefectural, autoritățile locale fac mențiuni legate de măsurile pentru perioada sărbătorilor pascale.

La declarații participă reprezentanți din IPJ Constanța, ISU Dobrogea, IJJ Constanța, GJM Constanța, Garda de Coastă, DSP Constanța, DSVSA Constanța, CJPC Constanța.

Facem precizarea că în locul prefectului Silviu Coșa va prezida Senol Ali, subprefectul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii