Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea comisarului șef Antip Colea, director adjunct al Gărzii de Coastă, din nou în atenția judecătorilor din Constanța

ro

18 Jun, 2021 00:00 4533 Marime text
  • Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către persoanele evaluate.
 
Averea comisarului șef Antip Colea, director adjunct al Gărzii de Coastă, se va afla din nou atenția judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța! 
 
În 21 decembrie 2016, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea „existenţei unei diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi funcţionari publici cu statut special (poliţişti) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcţiei publice, după cum urmează: Gabriel Antip, funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă - Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 510.562 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice; şi Colea Antip – comisar-şef de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă - Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 196.136,72 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice“.
 
„Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către persoanele evaluate. Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi a dreptului la apărare“, conform ANI.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță, de Curtea de Apel Constanța, prin respingerea acțiunii ANI (hotarâre  54/2019 din 04.03.2019).
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost contestată de ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Prin decizia 1921/2021, Curtea Supremă a admis recursul principal formulat de reclamanta Agenţia Naţională de Integritate şi recursul incident formulat de pârâtul Antip Colea împotriva sentinţei civile nr.54 din 4 martie 2019 a Curţii de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.
 
Pe cale de consecință, Înalta Curte a casat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă.
 
Decizia a fost una definitivă, astfel că dosarul s-a întors la Constanța.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen.
 
Recent, într-un alt dosar, Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța va rejudeca sesizarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) în cazul lui Adrian-Sorin, fostul comandant adjunct al Grupului de Nave Constanţa, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
 
Primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii septembrie 2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Comisia de cercetare a averilor din Constanța va rejudeca sesizarea ANI în cazul fostului comandant adjunct al Grupului de Nave
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii