Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent amenințat cu moartea în Secția 2 Poliție Constanța. Final de anchetă

ro

25 May, 2021 00:00 2318 Marime text
  • Pe data de 29 aprilie 2021, Judecătoria Constanța a înlocuit măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat cu cea a arestului la domiciliu.
Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată a lui Romica Danciu, în vârstă de 51 ani, fără antecedente penale, cercetat pentru ultraj.
 
Conform procurorilor, la data de 29 martie 2021, în jurul orei 22:00, inculpatul, în timp ce se afla în sediul Secției 2 Poliție Constanța, i-ar fi adus amenințări cu moartea unui agent de poliție, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, spunându-i că îi va tăia gâtul când o va prinde, pe motiv că aceasta l-a sancționat contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție în sediul unei instituții publice.
 
„La data de 08.04.2021, în jurul orei 18:30, în timp ce se afla în același sediu de poliție, i-a declarat verbal și în scris lucrătorului de poliție (...), aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, că în cazul în care organele statului nu vor lua măsuri pentru (...) va ucide dealerii de droguri, poliția antidrog, procurorii sau judecătorii, chiar și cu riscul de a fi condamnat“, conform procurorilor. 
 
Pe data de zece aprilie 2021, Judecătoria Constanța a decis arestarea preventivă a bărbatului.
 
Pe data de 29 aprilie 2021, Judecătoria Constanța a înlocuit măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat cu cea a arestului la domiciliu.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Bucureșteanul acuzat că a mușcat un polițist din Constanța a dat în judecată Poliția Română!

Picioare în burtă și lovituri în testicule
Judecătorii din Constanța i-au anulat toate interdicțiile tinerei care a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii