Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Afacerist“ din Mehedinți condamnat la Constanța. A primit cât pentru o crimă. (document)

ro

15 Nov, 2021 00:00 1984 Marime text
 
  • Asociatul societății vătămate s-a deplasat la bancă pentru a verifica alimentarea contului cu suma respectivă, ocazie cu care a constatat că banii nu au fost virați în cont și că ordinul de plată respectiv a fost fals, iar după ce a încercat să-l apeleze pe acel individ, acesta avea telefonul închis
 
Laurentiu C., de 55 de ani, din Mehedinți, o veche cunoștință atât a polițiștilor, cât și a magistraților, a fost condamnat definitiv de judecătorii Curții de Apel Constanța la aproape 15 ani de închisoare. Mai precis, individul – acuzat că s-a dat drept om de afaceri pentru a păcăli o societate comercială - a luat 14 ani și șase luni de închisoare cu executare, pedeapsa fiind obținută prin cotopirea sentințelor primite de inculpat în mai multe dosare penale.
 
Sentința Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.  
 
În esență, s-a reținut că inculpatul, în 2016, ar fi contrafăcut ordinul de plată nr.386, ordin de plată care a fost transmis prin e-mail către persoana vătămată Beauty Equipment SRL București și care confirma plata unei comenzi în valoare de 32.400 lei, ca fiind efectuată la Banca Raiffeisen - Agenția Grivița.
 
Prin rechizitoriul nr. 15176/P/2017 din data de 02.10.2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, s-a reținut inițial că la data de 05.08.2016 în jurul orei 09.25, pe telefonul mobil al S.C. Beauty Equipment SRL a sunat o persoană care s-a arătat interesată de achiziționarea a 25 termocuverte. Persoana care a sunat s-a recomandat cu numele de (...), iar cu ocazia discuției avute, a menționat că este reprezentantul SC (...) SRL.
 
Magistrații mai arată că individul respectiv ar fi transmis datele societății Marsorom S.R.L. și o adresă de e-mail, iar după ce a fost emisă factura de către societatea vătămată, a transmis un ordin de plată în valoare de 32.400 lei care confirma efectuarea plății pentru comanda solicitată, iar aceeași zi au fost ridicate cele 25 termocuverte.
 
Ulterior, asociatul societății vătămate s-a deplasat la bancă pentru a verifica alimentarea contului cu suma respectivă, ocazie cu care a constatat că banii nu au fost virați în cont și că ordinul de plată respectiv a fost fals, iar după ce a încercat să-l apeleze pe acel individ, acesta avea telefonul închis.
 
Sursa text: rolii.ro
 
Vinerea trecută, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a inculpatului la un de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Instanța a constatat că infracţiunea dedusă judecăţii este concurentă cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin alte sentinţe penale.
 
Pe cale de consecință, după contopirea turor pedepselor, Curtea a decis condamnarea definitivă a inculpatului la 14 ani și șase luni de închisoare cu executare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța a scăpat de controlul judiciar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii