Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:02 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bihor. Acord de recunoaștere a vinovăției într-un dosar de dare de mită

ro

30 Jun, 2020 15:10 750 Marime text
  • Inculpatul a fost surprins în flagrant, în timp ce îi oferea polițistului suma de 1000 Euro.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ca urmare a activităților realizate de către lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bihor, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovățieiși a propus condamnarea unui inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, iar în ceea ce privește modalitatea de executare a pedepsei s-a propus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
În fapt, la data de 30.05.2020, inculpatul a fost identificat în trafic conducând un autoturism fără a deține permis de conducere, sens în care lucrătorii de poliției au procedat la întocmirea unui proces verbal de sesizare din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoana ce nu poseda permis de conducere.
 
În cursul aceleași zile, conducătorul auto a contactat un ofițerde poliție din cadrul I.P.J. Bihor, pentru a-i solicita ca, în schimbul unei sume de bani, să nu își îndeplinească atribuțiunile de serviciu sau să și le îndeplinească în mod defectuos. 
 
Urmare a denunțului formulat de către ofițerul de poliție la D.G.A. - S.J.A. Bihor, la data de 02.06.2020, inculpatul a fost surprins în flagrant, în timp ce îi oferea polițistului suma de 1000 Euro.
 
Dosarul de urmărire penală și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Bihor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii