Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare de ultim moment! Accident mortal pe DN 39, Constanța - Mangalia! Sentința este cu executare

ro

23 Feb, 2023 15:46 7841 Marime text


Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis azi, 23 februarie 2023, condamnarea definitivă la închisoare cu executare a unui șofer suspectat de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.
 
Cel în cauză a luat trei ani şi zece luni de închisoare cu executare!
 
Decizia este una definitivă!
 
Potrivit magistraților, aproape de finele anului 2018, lucrătorii de poliţie au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie, pe DN 39 (Constanța - Mangalia), accident soldat cu vătămarea unei persoane.
 
Deplasându-se la faţa locului, organele de poliţie au constatat că, în eveniment, a fost implicat autoturismul marca VW, victima fiind o persoană cu identitate necunoscută, căreia i-au fost acordate îngrijiri, însă aceasta nu a supraviețuit.
 
Curtea de Apel Constanța a decis azi condamnarea definitivă a inculpatului la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare!  
 
Potrivit motivării, Curtea de Apel a reţinut gradul foarte ridicat al faptei, evidențiat atât prin limitele de pedeapsă, cât şi prin viteza mare de deplasare, ce a avut ca urmare pierderea controlului direcţiei autoturismului, cu răsturnarea autoturismului pe carosabil, pe fondul lipsei de experienţă şi al consumului de alcool, sancţiunea închisorii de 2 ani fiind prea blândă în raport de consecinţele faptei inculpatului.

Atitudine neglijentă
 

„Prin atitudinea sa neglijentă, inculpatul a manifestat lipsă de responsabilitate faţă de consecinţele pe care le poate produce nerespectarea cu stricteţe a regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, fiind irelevante împrejurările că atât el, cât şi victima aveau probleme personale şi s-au hotărât să îşi înece amarul în alcool“, se mai arată în motivarea Curții de Apel.

 Fără permis!

„Simpla atitudine de regret a inculpatului, dublată de atitudinea sinceră în fața organelor judiciare, nu este aptă să determine reformarea modalităţii de executare, așa cum inculpatul solicită, având în vedere şi conduita imprudentă ilustrată prin săvâşirea a două infracţiuni la regimul rutier, cu consecinţa reţinerii concursului de infracţiuni, dar şi inconştienţa inculpatului cu privire la consecinţele unor astfel de fapte, cu atât mai mult cu cât acesta a declarat în cursul urmăririi penale că nu este prima oară când se urcă la volanul unui autoturism, ştiind că nu deţine permis de conducere“, se mai arată în motivarea judecătorilor.

 

„Astfel, pedeapsa aplicată inculpatului va fi orientată spre limita medie, deoarece reacția de apărare a statului împotriva unor comportamente periculoase în trafic, soldate cu vătămări corporale, pierderi de vieți omenești și importante prejudicii materiale, se impune a fi una severă, proporțională cu urmările produse și urmările mai grave ce se mai puteau produce, în scop de prevenție și exemplaritate. În aceste condiţii, scopul preventiv-educativ al pedepsei poate fi atins doar prin executarea efectivă în regim de detenţie, fiind de altfel şi singura modalitate legală ca urmare a incompatibilităţii pedepsei principale rezultante cu dispoziţiile art.91 alin.1 lit.a Cod penal“, potrivit motivării.

 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Achitare pentru ucidere din culpă! Se cer daune de 3,5 milioane de euro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii