Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL versus Consiliul Local Constanţa. Miza o reprezintă peste 23.000 mp de plajă. Ce se întâmplă cu procesul

ro

09 Mar, 2020 00:00 2031 Marime text

Lupta pentru plajele constănţene continuă în instanţă, între Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, pe de o parte, şi Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa, pe de altă parte. La finele săptămânii trecute, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis acordarea unui nou termen într-unul din procesele în care ABADL încearcă să ia plaja înapoi de la Primărie.
 
Mai exact, este vorba despre litigiul ce vizează o suprafaţă de 23.717 mp de plajă, evaluată în cadrul procesului ba la 8 milioane de euro, ba la 41.741 de lei, motiv pentru care dosarul a fost plimbat între instanţe mai bine de un an. În cele din urmă, Curtea de Apel a decis că, de fapt, competenţa de soluţionare a dosarului cu numărul 24128/212/2017 aparţine Judecătoriei Constanţa, aşa încât cazul se află acum în atenţia acestei instanţe.
 

Noul termen, la începutul lunii mai

 
La ultimul termen de judecată, magistraţii au decis stabilirea unei noi înfăţişări în luna mai, „pentru ca reclamantul (n.r. - ABADL) să precizeze dacă înscrisurile depuse reprezintă o modificare a acţiunii, temeiul juridic şi dacă apreciază că a fost formulată cu respectarea termenului legal“. În această situaţie, următoarea înfăţişare a fost fixată pe data de 8 mai.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, dosarul cu numărul 24128/212/2017 vizează revendicarea de către ANAR - ABADL a unei suprafeţe de 23.717 mp de plajă, al cărei proprietar în Cartea Funciară figurează a fi Primăria Constanţa. În cererea de chemare în judecată, reprezentanţii ANAR - ABADL au cerut ca instanţa „să dispună restituirea imobilului teren - plaja litoralului românesc, în suprafaţă de 23.717 mp, situat în municipiul Constanţa, aflat în patrimoniul public al Statului Român şi în administrarea ANAR - ABADL, precum şi rectificarea Cărţii Funciare nr. (...) aferentă municipiului Constanţa, în sensul radierii menţiunilor cu privire la dreptul de proprietate înscris în favoarea Municipiului Constanţa asupra terenului ce face obiectul revendicării“.
 
De partea cealaltă însă, reprezentanţii Municipiului Constanţa prin Primar şi cei ai Consiliului Local Constanţa au spus că acţiunea în revendicare formulată de ABADL ar fi inadmisibilă şi au ridicat această excepţie în proces. Pe de altă parte, în cazul în care judecătorii ar aprecia că totuşi acţiunea ar putea fi admisibilă, reprezentanţii CLC şi cei ai Municipiului Constanţa le-au cerut să o respingă drept neîntemeiată.
 
După ce dosarul a revenit la Judecătoria Constanţa, magistraţii acestei instanţe au respins excepţia inadmisibilităţii acţiunii şi, la momentul de faţă, procesul se află în plină desfăşurare.
 
Citeşte şi:
 
Plaja, evaluată ba la opt milioane de euro, ba la 40.000 de lei. Ping-pong cu dosarul dintre ABADL şi Consiliul Local Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii