Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

400 de lei, mită pentru un poliţist din Constanţa! Judecătorii au luat prima decizie

ro

04 Nov, 2016 00:00 2292 Marime text
Instanţa a dedus din durata pedepsei închisorii pronunţate durata măsurii reţinerii din data de 30 iunie şi durata măsurii arestării preventive de la data de 1 iulie, la zi
 
Un bărbat din Ovidiu a fost condamnat, ieri, de judecătorii Tribunalului Constanţa la aproape trei ani de închisoare, pentru că ar fi încercat să mituiască un poliţist care l-a depistat conducând fără a avea permis de conducere. Pentru a scăpa de răspunderea penală, conducătorul auto i-ar fi dat omului legii 400 de lei, însă a fost prins în flagrant de ofiţerii Anticorupţie.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la începutul lunii iulie, pentru dare de mită şi conducere fără permis.
 
Ieri, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, bărbatul a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare. Pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cel în cauză a luat tot un an şi nouă luni de închisoare.
 
Bărbatul nu este pentru prima dată în atenţia judecătorilor. La jumătatea lunii aprilie, Judecătoria Constanţa l-a condamnat la alte nouă luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
Drept urmare, Tribunalul Constanţa a revocat amânarea aplicării pedepsei de nouă luni de închisoare şi contopirea acesteia cu cele două pedepse de câte un an şi nouă luni de închisoare. În final, instanţa i-a aplicat bărbatului pedeapsa cea mai grea, de 1,9 ani, la care se adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse, astfel că pedeapsa rezultată pentru concursul de infracţiuni şi pe care o execută în final inculpatul va fi de doi ani şi şapte luni de închisoare, cu executare.
Judecătorii au aplicat măsura de siguranţă a confiscării speciale de la inculpat asupra sumei de 400 de lei, reprezentând sumă oferită cu titlu de mită denunţătorului, care a fost consemnată la CEC BANK.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii