Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi asteroizi vor trece astazi razant pe langa Terra

ro

09 Sep, 2010 20:15 2180 Marime text

asteroizi.jpgDoi asteroizi de mici dimensiuni, descoperiti cu doar cateva zile in urma, vor trece astazi pe langa Pamant, la mica distanta, fara a exista vreun pericol de ciocnire cu Terra. Cele doua corpuri ceresti au fost identificate de savantii NASA de la observatorul din Arizona, anunta cotidianul britanic DailyMail.

Primul asteroid, botezat 2010RX30, cu un diametru de aproximativ 20 de metri a trecut deja pe langa Terra in jurul orei 11:00. Cel de al doilea, 2010 RF12, va trece la o distanta de circa 78.000 de kilometri de Pamant peste aproximativ 11 ore, mai precis la ora 22:00. Conform masuratorilor NASA, 2010 RF12 are un diametru de 14 metri si va fi monitorizat atent de catre oamenii de stiinta americani.

"Astfel de evenimente se petrec zilnic, doar ca nu avem tehnologia necesara pentru a le observa indeaproape. De abia recent am inceput sa descoperim cat de multi asteroizi trec razant pe langa Pamant, pericolul de a ne ciocni cu unul dintre ei fiind maxim. Sunt convins ca Mama Natura le-a atras atentia astronomilor asupra multimii de lucruri pe care le au inca de facut si de descoperit", a declarat Donald Yeomans, unul dintre oamenii de stiinta care au descoperit cei doi asteorizi.

Sursa: Descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii