Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2020- „Pasiune și carieră. Invitați de seamă la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân»“ de Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din C.N.M.B.

ro

22 Mar, 2023 09:48 1261 Marime text
Redăm în cele ce urmează articolul scris de Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din CNMB, publicat în numărul 1 din anul IX al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Pe 26 februarie 2020, în aula «Gheorghe Coriolan» a Colegiului Național «Mircea cel Bătrân», s-a desfășurat prima ediție a proiectului «Combinând pasiunea și cariera» dedicată medicinei, proiect sub egida Consiliului Școlar al Elevilor C.N.M.B. 

Tema proiectului servește pentru orientarea școlară și profesională a liceenilor care doresc să treacă pragul facultăților de medicină. 
În cadrul proiectului, medici de renume din Constanța au discutat cu peste o sută de elevi despre începutul și profesarea în domeniul medicinei, sacrificiile și satisfacțiile pe care le presupune acesta. 

Activitatea a fost deschisă de către domnul director, profesor doctor Vasile Nicoară, care i-a prezentat pe invitați, accentuând numărul de mirciști care au ales Universitatea «Ovidius» pentru continuarea studiilor.

«Inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor este lăudabilă cu atât mai mult cu cât orientarea școlar-profesională este ceva mai deficitară. Nu trebuie să urmezi profesia părinților doar pentru că dumnealor au activat într-un domeniu și sunt specialiști în acel domeniu. Trebuie să vrei, să-ți dorești, să iubești meseria respectivă, să fii curios, să fii tenace ș.a.m.d. Cei care încă oscilează în a-și alege o meserie este bine să participe la astfel de întâlniri cu specialiști pe care să-i întrebe și să ia direct pulsul în ceea ce înseamnă a fi medic, a fi avocat, inginer, a fi profesor ș.a.m.d. 

În cazul în care genul acesta de întâlniri vor continua și cu specialiști din alte domenii cu siguranță că elevii de clasa a XI-a, cei cărora li se adresează în principal, dar nu în exclusivitate, dar și colegilor mai mici care deja se gândesc la momentul în care vor trebui să ia o decizie legată de viitorul lor, vor fi mai mult decât sprijiniți în a lua o decizie pertinentă și potrivită lor.» a declarat directorul adjunct al colegiului, doamna profesoară Loredana Tănase
Activitatea a debutat prin introducerea în temă de către Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiu: președintele Andreea Constantin, vicepreședinții Cristiana Burlibașa și Dima Nancu și secretarul Olivia Murariu

«Am fost profund impresionați de numărul mare de elevii care au participat la activitate – peste 120 de mirciști -, dar și de atenția sporită pe care aceștia au acordat-o invitaților. Elevii au ascultat cu atenție sfaturile domnilor și doamnelor doctor, fiind profund impresionați de experiențele acestora. 
De asemenea, am fost onorați să avem alături de noi invitați de renume, precum domnul rector, profesor universitar doctor Sorin Rugină, doamna prorector, profesor universitar doctor Liliana Ana Tuță, domnul prorector, lector universitar doctor Alexandru Bobe, domnul Constantin Ghiță, medic la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu“ din Constanța.
Este o deosebită onoare pentru Colegiul nostru să găzduiască o parte din conducerea Universității „Ovidius“ Constanța, fiindu-le recunoscători tuturor că și-au petrecut o parte din prețiosul timp vorbind cu elevii. 

Proiectul a fost un real succes și sperăm să colaborăm în continuare cu dumnealor», declară conducerea Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiu
Proiectul a continuat prin discursurile invitaților, începând cu domnul rector Sorin Rugină, urmând doamna prorector Liliana Ana Tuță, domnul prorector Alexandru Bobe și domnul dr. Constantin Ghiță. Totodată, doamna director adjunct Loredana Tănase, absolventă al Universității «Ovidius», a discutat despre experiența dumneaiei în cadrul Universității. 

Activitatea s-a încheiat cu un număr generos de întrebări pe care elevii le-au adresat invitaților. Elevii au fost impresionați de experieța invitaților, o mare parte dintre ei plecând cu gândul că vor urma facultatea de medicină după absolvirea liceului.
 
Proiectul «Combinând pasiunea și cariera» va continua prin ediții dedicate și altor domenii, precum cele juridic, militar, IT, inginerie, arhitectură și artă și nu numai.“, de Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din C.N.M.B.

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre 
Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul IX, din Biblioteca Virtuală
 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 
Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“


Articol și foto preluate de pe site-ul Revistei Zări Alb Astre 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii