Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2020- „O poartă spre succes – U.K.“ de Andrei Zaharia, clasa a XII-a F

ro

26 Mar, 2023 10:49 1035 Marime text
 Redăm în cele ce urmează articolul scris de autor Andrei Zaharia, clasa a XII-a F, publicat în numărul 1 din anul IX al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Nu aș putea preciza cu exactitate perioada în care elevii români au început să fie interesați de studii în Marea Britanie, dar pot să afirm că aceasta a luat amploare în jurul anilor 2000, atunci când evoluția tehnologică a explodat și a deschis calea către noi domenii de muncă. În fiecare an, peste 6000 de studenți români pleacă să studieze la universități din Regatul Unit, acest număr având o evoluție constantă în fiecare an. Tendința studenților români este de a rămâne în țara în care au studiat sau să migreze către alte țări pentru a-și continua  programul de master. Dintre tinerii care-și termină studiile liceale în străinătate, aproape 100% dintre ei merg mai departe tot la universități din afară. 

Decizia de a studia în străinătate este un moment important din viața oricărui elev de liceu, iar alegerea universității necesită o perioadă mai îndelungată de gândire, analiză și de pregătire din punct de vedere emoțional și informativ. Atât profesorii, cât și prietenii mă întreabă de ce vreau să plec în Marea Britanie, departe de familie și de un mediu sigur și confortabil. Răspunsul meu este de fiecare dată același: din pricina unui sistem de învățământ european mai evoluat, a unei baze materiale avansate și a experienței culturale care participă, în mare parte, la viziunea mea despre lume. Mai mult, cursul de animație 3D și de efecte vizuale pe care vreau să îl urmez cere o pregătire foarte bine pusă la punct, oferită de profesori cu experiență în domeniu, iar prezența acestui domeniu de studiu pe teritoriul țării noastre este aproape inexistentă.

De ce tocmai Marea Britanie? Pentru că am sesizat o evoluție tehnologică permanentă («motion capture»«green screen studios» , «3D printing») ce este implementată în universități pentru a oferi studenților oportunitatea de a experimenta și de a-și aplica cu mai multă ușurință cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de studiu. Din informațiile pe care le dețin până acum, Brexit-ul nu impune probleme pentru anul 2020, însă regulamentul și prețurile rămân incerte începând cu anul 2021.

Acesta nu reprezintă o intimidare din punct de vedere financiar, deoarece există diverse metode de finanțare sau burse prin care poți să studiezi la o universitate din Regatul Unit. 

Cred că cea mai mare motivație de a studia în Marea Britanie este reprezentată de baza materială existentă din această țară, precum și de experiențele culturale unice, care mă vor ajuta să descopăr și să mă descopăr, să urmez o cale ascendentă în formarea mea ca om al lumii moderne.“, de Andrei Zaharia, clasa a XII-a F. 


Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul IX, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 
Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“


Articol și foto preluate de pe site-ul Revistei Zări Alb Astre 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii