Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2020. „Inspirație românească de poveste“ de Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din C.N.M.B.

ro

23 Mar, 2023 12:55 972 Marime text
Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ ConstanțaRedăm în cele ce urmează articolul scris de Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din C.N.M.B., publicat în numărul 1 din anul IX al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, Consiliul Școlar al Elevilor C.N.M.B. a preluat inițiativa Consiliului Județean al Elevilor, Constanța din 2018, «Inspirație românească de poveste», proiect ce încurajează elevii să își exprime simțul patriotic. 

Colegii noștri și-au transmis gândurile pentru România, răspunzând în câteva rânduri la întrebările noastre. Aceștia și-au exprimat iubirea față de țară în răspunsuri care sunt transmise, cu emoție, iubire și patriotism. Vă prezentăm câteva dintre acestea: 

Întrebare: Ce mesaj transmiți concetățenilor tăi cu prilejul Zilei Naționale a României?

Miruna Miruna, a IX-a G: Mesajul meu pentru întreaga Românie este să ne iubim țara necondiționat. Nu ne alegem locul natal, dar putem să alegem sentimentele simțite față de acesta, precum o familie. Vreau ca fiecare frate de-al meu, român, să își aprecieze patria. Istoria noastră, a întregii națiuni, ne-a apropiat, iar acum, la celebrarea celor 101 ani de la Marea Unire, sentimentul de patriotism ar trebui să ardă mai tare ca niciodată, iar noi ca cetățeni să fim mândri că avem un loc pe care să îl numim acasă. 

Bianca Steriu, a IX-a D: Voi cita din «Testamentul Regina Maria a României: „Fii tu (România) veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.“» 

Mesajul reginei Maria rămâne valabil și astăzi la 101 ani de la Marea Unire: 

«Dragi români, rămâneți curajoși, voioși, inteligenți și patrioți, duceți mai departe neamul român.» 

Elena Epure, a IX-a F: Vreau ca noi, românii, să fim mai uniți și mai buni, deoarece doar așa vom putea realiza lucruri mărețe. 

Ingrid Memet, a XI-a F: Mesajul pe care îl transmit concetățenilor mei cu prilejul Zilei Naționale a României este de a respecta țara noastră, România, și de a fi uniți indiferent de situație. A mai trecut un an, și a venit ziua cea mare, în care toți românii trebuie să se adune și să fie mândrii că fac parte din această țară minunată pe care o putem numi ACASĂ. Românul trăiește de când se știe cu credință în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi și ne ocrotește, așa și noi trebuie să ne iubim patria și să o protejăm!

Întrebare: Cum poți fi TU schimbarea în România? Ce domenii consideri că necesită modificări? 

Miruna Bărăscu, a IX-a G: Eu voi fi schimbarea în România! Eu voi fi exemplul generațiilor viitoare, exemplu de care nu am avut parte. Îmi voi trăi viața în țară, dedicând-o acesteia, pentru că mereu vor fi îmbunătățiri, fiecare domeniu având nevoie de dezvoltare, de timp investit de către oameni destoinici. Mă voi strădui să fiu unul dintr cei care vor aduce schimbarea“, de Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din C.N.M.B.

Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

Articol preluat de pe site-ul Revistei Zări Alb Astre 

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul IX, din Biblioteca Virtuală

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 
Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii