Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2018. „Despre tineri“ de Diana Costea, clasa a X-a G

ro

11 Apr, 2023 09:26 1000 Marime text
Sursă foto: Revista Zări Alb AstreRedăm în cele ce urmează articolul scris de Diana Costea, clasa a X-a G, publicat în numărul 1 din anul VII al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei.

„Haideți să ne punem următoarea întrebare: «Cine sunt tinerii și ce fac ei?». Aceștia reprezintă o generație cu mult potențial, putere și speranță. Ei își doresc o lume mai bună, visează la libertate și își creează lumi interioare. Tinerii sunt darul Universului pe Pămant pentru familie și pentru societate. Dar ce se întâmplă atunci când aripile lor hiperbolizate sunt tăiate pentru a fi doar «another brick in the wall» (Pink Floyd)? 

Lumea în care trăim încă nu este pregătită să realizeze că schimbarea le bate la ușă, că tinerii își doresc inovație. Din păcate, tinerilor le este frică să se exprime, dar ideile lor îi pot transforma dintr-o ființă sensibilă într-o «pasăre Phoenix» care renaște din propria cenușă, dar dacă li se acordă atenția necesară, ajutorul cuvenit și curajul vital reușesc să ajungă cât mai sus, chiar în top. Ambiția lor este prezentă în majoritatea situațiilor, iar lucrurile incorecte sunt grav pedepsite de aceștia. 

Adolescenții își creează singuri propriul drum, învățând din propriile lor greșeli. Se dezvoltă plângând, întrebând, căutând, cercetând, dar uitând de adevăratul sens al vieții: să se bucure cu adevărat de viață și să nu se gândească doar la repercusiuni. Greul vine atunci când întâmpină diverse obstacole peste care nu pot să treacă indiferent de puterea lor, dar, din fericire, încearcă până reușesc, simțindu-se adevărați învingători. Haideți să se numească «calitate adolescentină». 

Ei își creează o carapace în care relaționează numai prin intermediul rețelelor de socializare, spun lucrurilor pe nume, neacceptând minciunile. Cu ajutorul lor lumea poate deveni mai bună, fiindcă intuiția lor îi trimite pe cele mai interesante cărări pe care sunt presărate idei «semețe». 

Aceștia sunt tinerii, generația în care stă speranța pentru un viitor mai bun!“, de Diana Costea, clasa a X-a G

Articol și foto preluate de pe site-ul Revistei Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul VII, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 
Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii