Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013- „Revista «HELLO?»“ de prof. Doina Cheramidoglu

ro

10 Jun, 2023 10:18 907 Marime text
Redăm în cele ce urmează articolul scris de prof. Doina Cheramidoglu, publicat în numărul 2 din anul II al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Revista în limba engleză a Colegiului Naţional «Mircea cel Bătrân» a luat fiinţă în noiembrie 2007, la iniţiativa şi sub îndrumarea profesoarei de lb. engleză Cheramidoglu Doina. Doi elevi inimoşi, Irina Niţulescu şi Cristi Ursea, au reuşit să redacteze revista «Hello!» timp de trei ani, până când cei doi au absolvit liceul, iar cel din urmă chiar a fost admis la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti. 

În anul 2008, la concursul de reviste şcolare, revista a luat menţiune la faza regională, iar în anul 2009 a obţinut premiul I pe ţară. Cei doi elevi, împreună cu profesoara lor îndrumătoare, au fost în tabăra de jurnalism de la Iaşi, unde au învăţat câte ceva din tainele jurnalismului. În anul 2010 revista a obţinut din nou premiul I la faza regională, iar cei doi redactori elevi amintiţi mai sus au primit diplomă de merit din partea colegiului, pentru activitatea lor deosebită. Revista a continuat să vadă lumina tiparului, bianual, cu alţi elevi-redactori şi aceeaşi profesoară îndrumătoare. După anul 2010, revista «Hello?» a obţinut în fiecare an premiul întâi la concursul naţional de reviste şcolare, faza regională. Colectivul de redacţie s-a schimbat, fireşte, fiind format din două eleve de clasa a XI-a, Galan Ana Maria şi Copaciu Andra. În aceşti ani, pe lângă premiul întâi de la concursul naţional de reviste şcolare, am mai obţinut şi alte premii, la alte concursuri naţionale.

Astfel, în anul 2010, am obţinut cu această revistă o diplomă de participare la Conferinţa internaţională «Eco Media», iar în anul 2011 colectivul de redacţie a fost premiat cu premiul întâi la Concursul de Publicaţii Şcolare «Media@ Junior». Tot în anul 2011, revista a primit premiul întâi la Concursul de Publicaţie Şcolară, faza naţională, precum şi o menţiune la Concursul Interjudeţean al Revistelor Şcolare «Simion Mehedinţi». Anul 2011 a mai adus revistei «Hello?» premiul al doilea la Concursul Naţional de Reviste şi materiale publicitare, desfăşurat la Iaşi, premiul fiind acordat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Asociaţia Cultural-Ştiinţifică «Vasile Pogor»

Din păcate, anul 2011 a însemnat şi schimbarea colectivului redacţional, cele două eleve intrând acum la facultate, astfel că de atunci sarcina a rămas pe seama unei singure eleve, care cu greu poate face faţă problemelor diverse ce apar. Cu toate acestea, revista a obţinut şi în anii 2012 şi 2013 acelaşi premiu întâi la concursul de reviste şcolare, faza regională. Mai amintim doar că, deşi apare de şapte ani, revista noastră este puţin mediatizată, poate şi din lipsă de interes sau din orgolii academice.“, de prof. Doina Cheramidoglu 

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre 

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 2, anul II, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 
Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii