Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2012- „Interviu-fulger cu dl. director Vasile Nicoară“ de Maria Catrangiu, clasa a XI-a D

ro

10 Jul, 2023 09:31 1010 Marime text
Redăm în cele ce urmează articolul scris de Maria Catrangiu, clasa a XI-a D, publicat în numărul 2 din anul I al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„În legătură cu activităţile în care este implicat liceul nostru în anul şcolar 2012-2013, am mers direct la sursă, la domnul director Vasile Nicoară. Iată desfăşurătorul paselor verbale:

Maria Catrangiu: Domnule director, ce evenimente ne sunt pregătite în acest an şcolar?

Dl. director Vasile Nicoară: Foarte multe. E un an plin, avem intenţia de a organiza nişte activităţi care să fie nu numai în evidenţa publică locală, ci şi naţională şi internaţională. În primul rând, am încheiat un parteneriat cu două colegii din Canada, cu care vom începe să facem schimburi de elevi şi de profesori. Pregătim, de asemenea, o şcoală de vară. Apoi, vom crea şi nişte relaţii on-line între noi şi partenerii canadieni, cu participarea la nişte concursuri, cum ar fi cel de literatură, unde pot să-şi trimită şi ei creaţii. E posibil să participăm împreună la un concurs de robotică, în Constanţa sau în Bucureşti. Suntem în stadiul definirii activităţilor.

M.C.Ce ne puteţi spune despre Alianţa Colegiilor Centenare?
Dl. V.N.Alianţa Colegiilor Centenare, ce reuneşte 58 de colegii, cele mai bune din România, va fi cadrul în care vom desfăşura două concursuri. Unul care deja are tradiţie: «N.N.

Mihaileanu», din luna mai, şi un concurs de literatură on-line.
M.C.Acest concurs este unul naţional?
Dl. V.N.: Da, vrem ca cel puţin liceele din Alianţă să participe. Cei din alte oraşe îşi vor trimite creaţiile on-line, le vom juriza aici şi, în perspectivă, poate participanţii se vor întâlni într-o
finală a celor mai buni. Tot prin Alianţă se va organiza şi un concurs al revistelor şcolare.

M.C.Ce informaţii puteţi să ne daţi despre ediţia de anul acesta a Festivalului de teatru «Aplauze»?
Dl. V.N.: Îl pregătim, îl vom face în luna aprilie a anului viitor. Va fi a treia ediţie internaţională. Încă nu ştim cine va participa, pentru că încă se fac înscrierile.

M.C.În anul acesta se vor mai face schimburi de experienţă cu licee din alte ţări decât Canada?
Dl. V.N.: Avem în vedere parteneriate şi schimburi de profesori şi elevi cu două licee din Turcia, două din Republica Moldova şi un liceu din Ucraina. În luna mai vom avea un schimb reciproc cu Federaţia Profesorilor Italieni din regiunea Calabria, care vor veni cu 20 de elevi şi 10 profesori într-o vizita de cunoaştere la Constanţa, iar în zilele de 15-19 mai elevi şi profesori de la noi vor merge la Reggio Calabria pentru Festivalul de creaţie literară «Marco e Alberto Ippolito». Între 21 şi 25 mai vom găzdui Conferinţa de încheiere a proiectului «Donau Verbindedt» («Dunărea uneşte»), proiect la care vor participa 300 de elevi şi profesori din zece ţări dunărene.

M.C.Cum ne putem înscrie la festivalul «Marco e Alberto Ippolito»?

Dl. V.N.: Creaţiile se trimit până pe 20 ianuarie: poezii, eseuri, fotografii şi studii sociologice. Vă puteţi înscrie la doamnele profesoare Florentina Gheorghe şi Irina Ermolaev. Poeziile se trimit în limba franceză, engleză sau italiană.

M.C.: Domnule director, vă mulţumim pentru informaţii.“ de Maria Catrangiu, clasa a XI-a D

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 2, anul I, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:
„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 
Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii