Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre Cititul din stele

ro

13 Jan, 2023 09:10 1064 Marime text

Zodiile de foc

Berbecul (21 martie – 20 aprilie)

Este primul semn cardinal al zodiacului, iar principala planetă guvernatoare este Marte. E maestru absolut al tupeului – „Me Tarzan, you Jane”. Nu foarte emoțional de fel, berbecul preferă să mascheze orice urmă de emoție cu scandal. Creator suprem al haosului din viață celor care încă te mai suportă, te ceartă pentru că meriți!!! Ulterior se transformă, precum larva din cocon, într-un fluture superb, care zbiară și urlă la orice, dar cu încredere. Sunt două cutii în creierul berbecului, una pentru urlat și una pentru somn. Cea pentru somn este cam ruginită. Are o fire irascibilă și e dificil, e luptătorul zodiacului, în final.

Leu (23 iulie – 22 august)

Ambițios și mândru, nativul leu este guvernat de Soare și are ca element definitoriu focul. Acesta caută în permanență atenție și validare, tânjind după admirația celor din jur. Sentimentele lui sunt intense, având tendința să-i domine pe ceilalți. Criticile sunt greu de suportat pentru nativi, deoarece ei visează întotdeauna la perfecțiune. Niciodată trist, doar dezamăgit, așteptările, principiile, astea… sunt doar amănunte. Dacă un leu te ceartă, zi mersi, problema e când nu te mai ceartă. Când vezi că se joacă Candy Crush și e tăcut, ai încurcat-o! Niciodată să nu dai cu seen unui leu. CAPUL MAFIEI. Stați jos, liniște!

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Este un semn de foc, ce are ca planetă guvernatoare pe Jupiter. Săgetătorul este în general caracterizat de contradicții. El trăiește fiecare zi de parcă vine mâine Apocalipsa și aceasta ar fi o ocazie bună pentru a da o petrecere de pomină. Unii ar spune că e tupeu, săgetătorul îi spune „adevăr”. Are principii pe care nu le poate dărâma nimeni, și probabil el a inventat umorul (și gafele aferente umorului pentru care trebuie să intervină prietenii, să-i achite cauțiunea). Este și un semn al aventurii, al călătoriilor și al petrecerilor. Optimismul și pofta lui de viață molipsesc pe oricine.

Zodiile de pământ

Taur (21 aprilie – 21 mai)

Semn de pământ și guvernat de planeta Venus, semnul zodiacal taur se definește prin muncă susținută și dragostea pentru familie. Zodiile cu haosul, să nu exagerăm… Îi câștigi simpatia dacă îi dai de mâncare și dai bani pentru UN SPA. DELUXE. Știe exact ce vrea să facă și dacă-i schimbi opinia…nu. Taurul se enervează doar dacă se simte trădat, înșelat, mințit…furat…de mâncare… Nu foarte emotiv, dar nici vreun insensibil, e tocmai potrivit, cum îi place friptură. Sunt filosofii zodiacului și gândesc foarte înțelept.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Este un semn de pământ, guvernat de planeta Mercur. Spirit analitic și rezervat, nativul din fecioară nu pune mare preț pe sentimente, ci pe rațiune. Îi place distracția și ține la prietenii. Drept super-putere, poate să te vindece de cât de fraier ești. Zodia fecioarei va avea grijă să-ți atragă atenția de fiecare dată când dai chix, când greșești, când nu știi și chiar și atunci când faci totul perfect, „puteai și mai bine, dar ok”. Dacă făceai ce ți-a spus ea, acum erai departe, dar nu, nu ai ascultat, uite acum, ești Jay-Z și te șție toată lumea, dar puteai să fii președinte. Ești președinte? Nu ești președinte?!? De ce? Exact, pentru că nu ai ascultat.

Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Semn de pământ și supravegheat de planeta Saturn, capricornul este prudent și are un puternic spirit practic. Este printre cele mai neînțelese semne astrologice, în mare parte pentru că așa merită. Se enervează dacă îi aduci aminte ce greșeli a făcut și ce greșeli face acum. În schimb, cu insomnia, dacă găsesc exact partea aia rece de la pernă, stau în poziția asta comodă și respiră în interval de 4.3 – 4.5, controlat, ar trebui să… nu am terminat raportul pentru mâine!!! Superputerea sa este de a deveni invizibil doar când cineva rostește cuvântul dragoste. În plus, capricornului nu îi este niciodată frică de 32 de milioane de euro.

Zodiile de apă

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Guvernată de Pluto și semn de apă, zodia scorpionului este caracterizată în mare parte de orgoliu, dar și de onestitate la care se adaugă putere de muncă. Scorpie ai fost dintotdeauna, dar se pare că lalelele alea ofilite de 1 Martie ți-au înflorit ție suflețelul. Mai multă timiditate și sensibilitate decât lasă să se vadă, încrederea în sine o câștigă în timp… Are răbdare cât își caută scuze și pretexte să nu se enerveze, după care intri în mâinile destinului… Va sta ore în șir să vadă când intri pe o rețea, dacă o lași în seen…te găsește oriunde ai fi. Odată trădată încrederea, nu mai ai șanse de întoarcere, deci…să-ți fie frică de această scorpiuță. Da, Scorpionul e Medusa!

Pești (19 februarie – 20 martie)

Semn de apă, guvernat de planeta Neptun, nativul din zodia Pești poate părea prea visător. Nu se limitează la instrumente profane de negociere, ci le are în vedere și pe cele sacre. Caută să evadeze din realitatea gri și plictisitoare, de cele mai multe ori folosind dragostea, muza supremă… Dacă se ajunge la tupeu, briza mării se poate transformă oricând într-un taifun. Dacă nu e puțină dramă, ce sens mai are viața asta? Doarme neclintit, nu merge să fie trezit prin niciun fel de metodă.

Rac (22 iunie – 21 iulie)

Caracterizat de sensibilitate și dispoziții schimbătoare, semnul zodiacal al racului este guvernat de Lună. Mamă și tată la mafioti! Omul la care se adună toți greii pentru a povesti și pentru a primi sfaturi, că ai nevoie de multă inteligență emoțională în jocul ăsta. La capitolul dragoste… you are în love with a pshyco. Un ursuleț de plus care miroase a crin. Le sunt potrivite, de asemenea, și profesiile legate de copii sau de maternitate, dar și afacerile (comerțul) cu bunuri de larg consum, obiecte care se folosesc pentru întreținerea casei, băuturi (lichide în general).Pot fi atrași de istorie (profesori sau arhivari).

Zodiile de aer

Vărsător (21 ianuarie – 18 Februarie)

Este guvernat de planeta Uranus și este un semn de aer. Excentricul, hipsterul, sfidătorul și nelinistitul satului, vărsătorul nu caută iubiri de manual, ci interacțiuni reale, prietenii autentice și inteligență atipică. Este ciudatul echipei, personajul care face notă discordantă, troll nativ, de dinainte să existe internet sau trollii. Sucul de struguri îl ajută de multe ori la stres! Energia vărsătorului a inventat tot ce înseamnă științe, pseudoștiințe și da, chiar și astrologia. Vezi cum faci, zici că horoscopul e o prostie, dar în fiecare zi îți verifici cele 13 aplicații despre cum s-au aliniat planetele. Iubește pe toată lumea în general și pe nimeni în particular.

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Guvernat de planeta Mercur, semnul zodical gemeni este unul dintre semnele de aer, caracterizat de instabilitate și dualitate. Două creiere mai mici și mai agitate. „Eu am avut dreptate. Ba da eu am avut dreptate, vrei să o luăm de la capăt?” Iubește pe… altă întrebare! Ca să nu zicem balamuc, gemenii nu prea au tendința să ierte și vor ține minte majoritatea chestiilor pe care le-ai zis și pe care pot să ți le răstoarne în cap, acum și în vecii vecilor, amin! Când vine vorba despre spiritualitate, să lăsăm vocile să vorbească pe rând… aloo?? „Dragă jurnal, au trecut 37 de minute de când nu am mai vorbit cu nimeni. Dacă nu îmi… TACI MARIAN, NU VORBEAM CU TINE!” Nimeni, nimic! Gemenii: Ok, ok, dar de ce?

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Zodie guvernată de planeta Venus și semn de aer, balanța este justițiarul zodiacului. Nehotărâtul grupului, personajul care va avea tendința să îi întrebe pe toți ceilalți ce își iau, ca să-și dea seama de unde vrea să se inspire. Spiritual, „Hai să ne ocupăm de astea lumești, mai întâi, superbilor care sunteți
toți.” Anxietate sau nu. „Cum să desființezi un om în 100 de argumente,” Sigur, nici aceasta nu vine ușor, pentru că balanțele au tendința să gândească de 100 de ori înainte de a face ceva și de a cere sfaturi de la cei apropiați. Personaj de poveste, covalențe sociale foarte puternice, nu ca berbecii ăia care numai Dumnezeu știe cum de nu au ajuns la închisoare.

Sursă de documentare:

instagram.com/mercurretrograd,
astrocafe.com

Sursă ilustrații: Zări Alb Astre

Autorri- Briana CHIRIAC, Elena NANCU

foto: Pexels 


Articol preluat de pe site-ul revistei Zări Alb Astre.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii