Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la ISJ Constanța Ce unitate de învățământ își va desfășura activitatea online, de astăzi! (DOCUMENT)

ro

02 Dec, 2021 00:00 3685 Marime text
  • O singură unitate de învățământ își va desfășura în continuare activitatea didactică în mediul online, în zilele de 2 și 3 decembrie 2021
  • Potrivit datelor oficiale transmise de ISJ Constanța, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 57 Constanţa își va desfășura activitatea în mediul online, deși rata de vaccinare este de 66.67%, iar incidența este de 2,40.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu Scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru zilele de 2-3 decembrie 2021. 
 
O singură unitate de învățământ din județul Constanța își va desfășura cursurile în regim online!
 
Informația a fost făcută publică de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și, potrivit datelor oficiale, este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 57 Constanţa.
 
Astfel, restul școlilor, grădinițelor și liceelor din județ și-au deschis porțile pentru elevii mici și mari, dar și pentru preșcolari încă din această dimineață.
 
Pandemia de coronavirus a determinat domeniul învățământului să-și treacă activitățile în mediul online.
 
Acest lucru a venit cu o serie de dezavantaje, cu nemulțumiri atât din partea părinților și a cadrelor didactice, cât și din partea elevilor.
 
Copii au nevoie de socializare, iar pandemia le-a luat ocazia de a socializa cu colegii la școală.
 
Deși elevii au fost încântați, la început, de închiderea școlilor și de trecerea în mediul online, cu timpul, aceștia și-au dat seama cât de important este ca activitatea didactică să se susțină fizic, în școli.
 
De asemenea, și părinților le-a fost greu odată cu această schimbare cauzată de pandemia de coronavirus. Unii dintre ei au întâmpinat dificultăți, având în vedere că programul școlar online s-a suprapus cu programul de muncă.
 
Ușor, ușor, trecerea în mediul fizic a fost posibilă datorită ratei de vaccinare din fiecare unitate de învățământ.
 
Cu toate acestea, în prezent, încă mai sunt unități de învățământ ce își desfășoară activitatea în mediul online.
 
 
ISJ Constanța:
 

„Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a personalului din Inspectoratul Școlar Județean Constanța este 77,5%, din totalul celor 49 angajați (inspectori școlari și personal contractual). Toți cei vaccinați au administrată schema completă de vaccinare, iar 21,5% au administrate și doze „booster”.“

 
În județul Constanța, în zilele de 2 și 3 decembrie 2021, toate unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea fizic, mai puțin o singură grădiniță.
 
Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 57 Constanţa își va desfășura activitatea în mediul online, deși rata de vaccinare este de 66.67%, iar incidența este de 2,40.
 
În această grădiniță sunt înscriși 182 de preșcolari.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu Scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru zilele de 2-3 decembrie 2021.
 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursă foto: Pixabay

Citește și:
 
Oficial de la Ministrul Educației
Elevii vor reveni la cursuri de luni, 8 noiembrie. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru școala în format fizic (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii