Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

ro

09 May, 2024 11:29 466 Marime text
  • Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a dat în judecată Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Direcţia Generală Program Dezvoltare Durabilă.
  • Astfel, ISJ Constanța solicită în instanță anularea unui act administrativ. În ședința din 25.04.2024, judecătorii au declinat soluţionarea cauzei.
 
Pe data de 23.01.2024, Curții de Apel Constanța, Secţia de contencios administrativ și fiscal a fost înrgeistrat dosarul cu indicativul 40/36/2024 și obiectul - anulare act administrativ Raportul nr. 97070/14.06.2023; Decizia nr. 123266/25.07.2023.
Părțile dosarului aflat în stadiul procesual de fond sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa – reclamant, iar Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Direcţia Generală Program Dezvoltare Durabilă – pârât.
 
În ședința din 25.04.2024, judecătorii au declinat soluţionarea cauzei.
 

„Admite excepțiile necompetenței materiale și necompetenței teritoriale a Curții de Apel Constanța. Declină cauza în favoarea Tribunalului București - Secția de contencios administrativ și fiscal spre competentă soluționare. Fără cale de atac. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței pe 25.04.2024. (RP-MDC) Document - Hotarârea  25.04.2024“, se spune în soluția pe scurt.

 

 

„Este vorba despre Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM, care s-a încheiat anul trecut. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene susține că nu am respectat niște pași administrativi. Pașii au fost respectați, fiind o acuzați nefondată“, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța.

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României identificate în Acordul de Parteneriat 2014-2020 şi în acord cu Cadrul Strategic Comun şi Documentul de Poziţie al serviciilor Comisiei Europene. Strategia POIM este orientată spre obiectivele Strategiei Europa 2020, în corelare cu Programul Naţional pentru Reformă şi cu Recomandările Specifice de Ţară, concentrându-se asupra creșterii durabile prin promovarea unei economii bazate pe consum redus de carbon prin măsuri de eficienţă energetică şi promovare a energiei verzi, precum şi prin promovarea unor moduri de transport prietenoase cu mediul şi o utilizare mai eficientă a resurselor.

Priorităţile de finanţare stabilite prin POIM contribuie la realizarea obiectivului general al Acordului de Parteneriat prin abordarea directă a două dintre cele cinci provocări de dezvoltare identificate la nivel naţional: Infrastructura şi Resursele.

POIM finanţează activităţi din patru sectoare: infrastructura de transport, protecţia mediului, managementul riscurilor şi adaptarea la schimbările climatice, energie şi eficienţă energetică, contribuind la Strategia Uniunii pentru o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii.
Sfarsitul primului paragraf

POIM beneficiază de o alocare financiară de cca. 11,8 mld. Euro, din care:

  • 6,94 mld. Euro Fond de Coeziune.
  • 2,48 mld. Euro Fond European de Dezvoltare Regională.
  • 2,46 mld. Euro Cofinanțare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii