Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep emoţiile Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, evaluaţi după modelul testelor internaţionale PISA

ro

13 May, 2016 00:00 3891 Marime text


Pentru al treilea an consecutiv, elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi evaluaţi după modelul testelor internaţionale PISA. Copiii vor fi testaţi la limba română - scris şi citit, matematică şi ştiinţe (fizică şi biologie). Testele din cadrul Evaluării Naţionale 2016 pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi corectate la cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimei probe de la fiecare clasă.
 
Primii care vor fi evaluaţi la finalul anului şcolar 2015-2016 sunt elevii din clasa a VI-a. Pe 23 mai, ei vor da examen la Limbă şi comunicare, iar pe 24 mai, la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Copiilor de clasa a II-a le vor fi testate cunoştinţele la Matematică şi aptitudinile de scris şi citit, elevii de a IV-a vor fi testaţi la Română şi la Matematică, iar cei din clasele a VI-a vor fi evaluaţi la Limba română şi la limba modernă, precum şi la Matematică, Fizică şi Biologie.
 
Testele pentru Evaluarea Naţională vor fi realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) din subordinea Ministerului Educaţiei, în concordanţă cu programele şcolare, trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate şi un format asemănător celui folosit la testările internaţionale. Evaluările naţionale se vor desfăşura în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei şcoli. Excepţie face testarea de la clasa a VI-a, unde comisia de organizare trebuie să stabilească un interval orar unic pentru toate şcolile. Evaluarea Naţională 2016 pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se va desfăşura în sălile de clasă, iar copiii vor fi aşezaţi în bănci exact cum stau de obicei în timpul orelor.
 
În cazul evaluării elevilor din clasa a II-a, învăţătorul de la clasă va împărţi subiectele copiilor şi îi va supraveghea pe parcursul testării. La clasele a IV-a şi a VI-a, elevii vor fi supravegheaţi de doi profesori care nu predau la clasa respectivă. Aceştia vor împărţi subiectele şi vor supraveghea elevii pe timpul testării, fără să le ofere indicaţii cu privire la rezolvarea exerciţiilor. Lucrările elevilor de la clasele a II-a şi a IV-a vor fi corectate de învăţătorul de la clasă şi de un alt profesor. La clasa a VI-a, testele de Limbă şi comunicare sunt corectate de câte doi profesori, unul de Limba şi literatura română şi celălalt de limba modernă. Testele la Matematică şi Ştiinţe ale naturii vor fi evaluate de trei profesori - unul de Matematică, unul de Fizică şi unul de Biologie.

Calendarul testărilor

Clasa a ll-a: 6 iunie - Limba română, 8 iunie - Matematică
Clasa a IV-a: 30 mai - Limba română, 31 mai - Matematică
Clasa a Vl-a: 23 mai - Limbă şi comunicare (Limba şi literatura română + limba modernă), 24 mai - Matematică şi ştiinţe (Matematică + Fizică + Biologie).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii