Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“ ajută bătrânii instituţionalizaţi din Negru Vodă

ro

24 Nov, 2014 00:00 2823 Marime text
Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa a finalizat, la finalul săptămânii trecute, o primă acţiune de strângere de alimente greu perisabile destinate ajutorării, în preajma sărbătorilor de iarnă, a persoanelor adulte instituţionalizate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă „Sfântul Andrei“ din Negru Vodă.

Acţiunea s-a derulat în baza unui protocol de colaborare încheiat între instituţia de învăţământ şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, reprezentate prin directorii Aneta Dragnea, respectiv Petre Dinică. Elevii de la „Gheorghe Ţiţeica“, mobilizaţi de cadrele didactice şi de coordonatorul proiectului în şcoală, profesoara de Educaţie religioasă Georgeta Buzgaru, au adus la şcoală donaţii constând în câteva sute de kilograme de fructe şi legume, ulei, zahăr, făină, orez şi mălai. Se doreşte astfel sensibilizarea şcolarilor privind problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. „Nu este nou pentru elevii noştri ca, în zilele premergătoare marilor sărbători creştine, Crăciunul şi Paştele, să se gândească la cei aflaţi în nevoie, la cei mai puţin norocoşi, şi să le întindă o mână de ajutor. Mulţumim pe această cale şi familiilor care astfel se implică în mod constant în acţiunile derulate de noi, creând un real parteneriat familie-şcoală“, a declarat directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“, Cici-Corina Vlad.
Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, implementată încă din anul 2004 prin Memorandumul aprobat de premierul României de la acea vreme, Adrian Năstase, funcţionează în mod real acolo unde diferiţi actori sociali se interesează de binele semenilor lor. Astfel, o parte din alimentele strânse la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” au ajuns şi la câteva familii nevoiaşe din localitatea Cumpăna.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii