Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examenul de definitivare are loc pe 18 iulie. Profesorii din Constanţa, aşteptaţi la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“

ro

17 Jul, 2018 00:00 2960 Marime text
Examenul scris pentru definitivare în 2018 va avea loc pe data de 18 iulie. La Constanţa, examenul se va desfăşura la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”. Accesul candidaţilor în centrul de examen se va face în intervalul 8.00 - 8.45, pe baza actului de identitate valabil. Probă scrisă se desfăşoară începând cu oră 10.00, durată de redactare a lucrării fiind de patru ore. Rezultatele iniţiale se vor afişa pe data de 24.07.2018. Contestaţiile se vor depune la centrul de examen Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” Constanţa. Rezultate finale vor fi făcute publice pe 27 iulie.
 
Regulile pentru acest examen stipulează în mod explicit faptul că este interzis accesul în sală de examen cu „genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă“. Sunt permise însă dicţionarul de limbă latină sau limbă greaca, precum şi planul de conturi.
 
Candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de trei ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale. În cazuri excepţionale, dacă un candidat solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţii supraveghetori până la înapoierea în sală de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor“.
 
Prezentarea comisiei la centrul de examen se face în intervalul orar 7.00-7.30, pe baza buletinului/cărţii de identitate şi a delegaţiei de serviciu. Accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8.00-8.45, pe baza actului de identitate valabil - carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate, ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate.
 
Candidaţii şi asistenţii supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate. Materialele şi/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sală de examen.
 
Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se execută cu creion negru. Candidaţii pot avea, în sală de examen, dicţionare, pentru disciplinele latină sau greaca veche, şi planuri de conturi-pentru disciplinele economice. Asistenţii supraveghetori care furnizează soluţii ale subiectelor de examen, falsifică lucrări, tolerează acţiuni sau intenţii de fraudă ale candidaţilor sau manifestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor răspund disciplinar, în conformitate cu art. 280-282 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, sau penal, după caz.
 
Nerespectarea prevederilor procedurii specifice privind secretizarea şi securizarea lucrărilor scrise, referitoare la înscrierea numelui candidaţilor sau a altor nume proprii care nu au legătură cu cerinţele subiectului, precum şi la existenţa oricăror altor semne distinctive pe foile de examen determină anularea lucrărilor scrise. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală tăie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele, cu o linie oblică.
 
Candidaţii care, în timpul desfăşurării probei scrise, sunt surprinşi copiind, primind sau transmiţând soluţii cu privire la subiecte sunt eliminaţi din examen, încheindu-se un proces-verbal în acest sens de către asistenţii supraveghetori sau de către membrii comisiei de examen. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii